Stoltenberg: Ucraina poate sa castige razboiul impotriva Rusiei

Stoltenberg Ucraina poate sa castige

Stoltenberg: Ucraina poate sa castige razboiul impotriva Rusiei

sUcraina „poate sa castige” razboiul impotriva Rusiei, care „nu se deruleaza” asa cum a prevazut Moscova, a estimat duminica secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Stoltenberg a afirmat in finalul unei reuniuni informale a ministrilor de externe din NATO ca „ofensiva sa majora (a Rusiei) din Donbas a ajuns intr-un punct mort” si „Rusia nu si-a atins obiectivele strategice”.

Secretarul general al NATO a adaugat ca recentul anunt al Finlandei si Suediei ca isi vor depune candidatura la alianta militara nord-atlantica reprezinta dovada ca agresiunile „nu dau roade”.

„Aderarea lor va intari securitatea noastra comuna si va demonstra ca usa NATO este deschisa, iar o agresiune nu da roade”, a subliniat Stoltenberg.

El a asigurat ca tarile NATO sunt gata sa le confere „garantii de securitate” Finlandei si Suediei inainte de aderarea lor, in special prin intarirea prezentei Aliantei in aceste tari. „Finlanda si Suedia sunt preocupate de perioada interimara (…), vom incerca sa acceleram acest proces”, a spus Stoltenberg.

La randul ei, sefa diplomatiei germane, Annalena Baerbock, a afirmat intr-o intalnire cu presa la finalul reuniunii NATO ca tarile aliate sunt gata sa ajute militar Ucraina cat timp va fi necesar.

„Suntem de acord sa nu incetam eforturile nationale, mai ales in materie de asistenta militara, si ca nu o vom face cat timp Ucraina va avea nevoie de aceasta asistenta pentru a-si asigura autoapararea tarii”, a declarat Baerbock.

The post Stoltenberg: Ucraina „poate sa castige” razboiul impotriva Rusiei appeared first on ZiarMM.

Comments