STOP CERSETORIEI Reprezentantii Serviciului

STOP CERSETORIEI – Reprezentantii Serviciului Public de Asistenta Sociala ,,lupta" pentru combaterea...

STOP Stop cerșetoriei în Baia Mare. Reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare au demarat o acțiune de combatere a cerșetoriei infantile.

STOP Acțiunea se derulează pe două segmente și are ca scop și conștientizarea populației de a nu mai oferi ajutor financiar celor care apelează la mila publicului.

Asistenții sociali din cadrul Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare care iau parte la acțiune au constatat că majoritatea copiilor care apelează la mila publicului, identificați în ultimele zile, erau însoțiți de părinți. Aceștia nu sunt din Baia Mare și vin din alte judeţe (Sălaj – Jibou) sau din zonele limitrofe precum Remetea sau Coltău.

„Este vorba despre o acțiune continuă prin care ne dorim să descurajăm cerșetoria pe raza municipiului Baia Mare. Am reușit să rezolvăm problema cerșetorilor care stau în intersecții, dar avem o problemă în rândul cerșetoriei infantile. Mulți dintre copiii care stau și apelează la mila publicului nu sunt din Baia Mare ci din zonele limitrofe. Pentru a ține sub control fenomenul cerșetoriei infantile, asistenții sociali desfășoară zilnic activități pe raza municipiului Baia Mare, cu scopul de a le oferi sprijin tuturor celor care apelează la mila publicului și nu în ultimul rând pentru a identifica copiii aflați în risc de abandon familial. De asemenea, copiilor care cerșesc le sunt prezentate și serviciile alternative de care pot beneficia în centrele noastre sociale”, a spus Bogdan Gavra, directorul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare.

Acțiunea demarată de Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare se desfășoară pe două paliere, unul dintre ele fiind de conştientizare a cetățenilor.

„Avem în vedere un proiect de conștientizare adresat tuturor băimărenilor care oferă bani cerșetorilor. Scopul proiectului este acela de a opri acest lucru, prin conștientizarea cetățenilor asupra faptului că oferind bani persoanelor care cerșesc fenomenul nu va fi stopat, ci, dimpotrivă, acesta va lua amploare”, a mai adăugat Bogdan Gavra.

Acțiunea are caracter permanent și se desfășoară în colaborare cu Poliția Locală și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș

Simona Vasiac

Comments