STUDIU | Din cauza productiei masinilor electrice, jumatate de milion de locuri de munca sunt in PERICOL! UE trage un semnal de ALARMA

STUDIU | Din cauza productiei masinilor

STUDIU | Din cauza productiei masinilor electrice, jumatate de milion de locuri de munca sunt in PER...

Sigrid de Vries secreta generala a CLEPA, solicita ca acest impact social sa fie luat in considerare in politicile publice viitoare.

Electrificarea ar putea permite, de asemenea, noi recrutari, in special in software, fabricarea si asamblarea celulelor bateriei, ceea ce ar reduce pierderea neta de locuri de munca la 275.000, se arata in studiu.

Comisia Europeana a propus in iulie un proiect de lege care intentioneaza sa reduca la zero emisiile de CO2 de la masinile noi din UE din anul 2035. Acest lucru ar opri vanzarile de vehicule pe benzina si diesel, in favoarea motoarelor 100% electrice.

La productia de masini electrice nu este nevoie de o mana de lucru mare, asa cum se intampla in cazul automobilelor diesel si benzina. Tocmai din acest motiv Comisia Europeana este ingrjorata de viitorul fortei de munca.

De exemplu, astazi, Asociatia Producatorilor Europeni de Echipamente reuneste 3.000 de companii pentru care lucreaza 5 milioane de oameni.

Ei se asigura ca pot astfel concilia pastrarea ocuparii fortei de munca si reducerea emisiilor de CO2, necesare luptei impotriva schimbarilor climatice.

Comments