Studiu surprinzator: Efectul pozitiv pe care l-ar avea consumul a doua bauturi alcoolice pe zi. Medi...

Atunci cand bautorii inraiti si-au redus nivelul de bautura la un nivel moderat in timp, riscul de a fi diagnosticati cu Alzheimer a fost redus cu 12%, iar riscul de dementa cu 8%.

Echipa de cercetatori a impartit alcoolul in trei grupe: bautori usori, daca au mai putin de 15 g pe zi, bautori moderati, daca au intre 15 si 30 g, si bautori inraiti, daca au mai mult de 30 g. Cei care au baut mai putin de un pahar pe zi au avut un risc cu 21% mai redus de a face dementa, iar cei care au baut mai putin de doua pahare pe zi au avut un risc cu 17% mai mic. Cei care au consumat 3 sau mai multe bauturi alcoolice pe zi au o sansa cu 8% mai mare de a dezvolta dementa.

Dr. Richard Isaacson, neurolog la Institutul pentru Boli Neurodegenerative din Florida, a declarat: "Studiul a fost bine facut si foarte puternic, cu 4 milioane de subiecti, dar trebuie sa fim atenti sa nu suprainterpretam rezultatele".

Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), consumul excesiv de alcool poate fi un factor de risc fatal pentru aparitia cancerului, iar in timp, consumul excesiv de alcool poate duce la probleme digestive, boli de inima si de ficat, hipertensiune arteriala , accident vascular cerebral si un sistem imunitar slabit.

Echipa de cercetare si expertii au declarat prin intermediul CNN: "Nu va fi eficient pentru persoanele care nu beau in timpul saptamanii si apoi, brusc, beau mai mult de 5 cani in weekend."", a spus el.

Comments