Subiecte Evaluare Nationala 2021. Ce au de rezolvat elevii la matematica

Subiecte Evaluare Nationala 2021. Ce au de rezolvat elevii la matematica

Subiecte Evaluare Nationala 2021. Ce au de rezolvat elevii la matematica

Dimineata zilei de joi, 24 iunie, marcheaza cea de-a doua proba de la Evaluarea Nationala 2021, proba la matematica. Luni a avut loc proba la limba si literatura romana, iar vineri, in data de 25 iunie, elevii ce fac parte din minoritati etnice vor sustine si proba la limba materna.

Examenul are startul programat la ora 9:00, asa cum se intampla de obicei in cazul acestor testari finale. Elevii pot intra in sali incepand cu ora 8:30, pentru ca fiecare sa aiba suficient timp sa isi gaseasca locul si sa se pregateasca pentru subiecte. Ulterior inceperii examenului, acestia au la dispozitie doua ore pentru a finaliza rezolvarea subiectelor.

Ce subiecte au picat la matematica la Evaluarea Nationala 2021

Subiectele propuse pentru rezolvare la Matematica la Evaluarea Nationala 2021, iar pe edu.ro vor fi publicate oficial. FANATIK iti va prezenta subiectele imediat ce vor fi disponibile.

Evaluarea Nationala 2021 – calendarul examinarii finale

  • 7 – 11 iunie a fost perioada de inscriere la examenul final
  • 22 iunie a fost ziua primei probe scrise, la limba si literatura romana
  • 24 iunie este ziua sustinerii probei la matematica
  • 25 iunie este data examenului pentru limba si literatura materna
  • In 29 iunie, unitatile scolare afiseaza rezultatele la Evaluarea Nationala
  • Tot in 29 iunie (orele 16:00 – 18:00) si in 30 iunie (08:00 – 12:00) vor putea fi depuse contestatii
  • Solutionarea contestatiilor are loc intre 29 iunie si 4 iulie
  • 4 iulie este data afisarii rezultatelor finale la Evaluarea Nationala

Ce trebuie sa stie elevii despre proba la matematica

In cazul probei scrise la matematica, elevii trebuie sa foloseasca doar cerneala sau pasta de culoare albastra. In cazul schemelor si desenelor, poate fi folosit creion negru.

De asemenea, tot pentru realizarea desenelor, pot fi folosite si instrumentele specifice. Este interzisa, insa, folosirea mijloacelor de calcul. Desigur, sunt interzise si telefoanele mobile, care vor fi depozitate separat in timpul examenului.

In cazul raspunsurilor de la subiectele I sau II, acestea pot fi corectate prin taierea cu o linie orizontala si incercuirea unui nou raspuns pe care elevul il considera corect.

Nu in ultimul rand, elevii pot face marcaje pe figurile geometrice, atat cu stilou sau pix de culoare albastra, cat si cu creionul negru.

Evaluarea Nationala sub semnul pandemiei

Pentru ca examenele finale sa poata fi sustinute in conditii de siguranta, fiecare unitate de invatamant va crea circuite functionale demarcate cu benzi vizibile. Astfel, elevii vor avea un traseu clar de la intrare pana in clasa si apoi din clasa pana la iesire.

Daca exista posibilitatea, este recomandat ca scolile si liceele sa puna la dispozitie mai multe intrari si iesiri pentru accesul elevilor. Daca nu este posibil, trebuie macar respectata distantarea fizica, de cel putin un metru, intre elevii care intra sau ies in si din unitatea de invatamant.

De asemenea, Ministerul Educatiei recomanda elevilor sa evite formarea de grupuri mari in curtea scolii sau in afara unitatii de invatamant, inainte si dupa examen.

Fiecare elev isi va dezinfecta mainile la intrare si va primi si o masca de protectie, in caz ca are nevoie.

Culoarele de acces vor fi dezinfectate regulat, astfel incat sa fie minimizat riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Comments