Tanczos Barna: Putin probabil ca poluarea de pe Nipru sa ajunga in Marea Neagra in scurt timp

Tanczos Barna: Putin probabil ca poluarea de pe Nipru sa ajunga in Marea Neagra in scurt timp

Tanczos Barna: Putin probabil ca poluarea de pe Nipru sa ajunga in Marea Neagra in scurt timp


Marea Neagra este departe de poluarea de pe cursul fluviului Nipru si este putin probabil ca unda sa ajunga in scurt timp sau in cantitati semnificative in zona Romaniei, a transmis miercuri, 7 iunie, ministrului mediului, apelor si padurilor, Tanczos Barna, informeaza Agerpres.


,,In acest moment, partea ucraineana intampina o serie intreaga de dificultati. Este dificila monitorizarea zonei din cauza minelor marine purtate de apa, insa Marea Neagra este departe de aceasta poluare, specialistii romani fiind de parere ca este putin probabil ca poluarea sa ajunga in Marea Neagra in scurt timp sau in cantitati semnificative", a scris Tanczos Barna, intr-o postare pe Facebook.


Ministrul mediului a mai spus ca a primit asigurari de la ministrul ucrainean al protectiei mediului ,,ca, daca in urma monitorizarii evolutiei fenomenului se va constata ca poluarea reprezinta un pericol real pentru Marea Neagra, partea romana va fi notificata cu celeritate pe canalele diplomatice".


Potrivit sursei citate, ministrul ucrainean al protectiei mediului si resurselor naturale l-a asigurat pe oficialul roman ca autoritatile din tara vecina monitorizeaza in permanenta evolutia fenomenului.


Barajul centralei hidroelectrice Kahovka din sudul Ucrainei a fost distrus, marti dimineata, pe 6 iunie, de o explozie in zona ocupata de trupele ruse in partea de sud a regiunii ucrainene Herson.


In timp ce Moscova acuza Kievul, acesta din urma si unii comentatori occidentali cred ca trupele ruse au detonat barajul, posibil pentru a zadarnici o eventuala contraofensiva a trupelor ucrainene in acea zona.


Comments