Tatal lui Alexandru Iancu, mort in clubul Colectiv, mesaj dupa alegerea lui Cristian Popescu ,,Piedone" la Sectorul 5

Tatal lui Alexandru Iancu, mort in clubul

Tatal lui Alexandru Iancu, mort in clubul Colectiv, mesaj dupa alegerea lui Cristian Popescu ,,Piedo...

Intr-o postare pe Facebook, Eugen Iancu le raspunde celor care il intreaba despre alegerea lui fostului primar de la Sectorul 4 Cristian Popescu ,,Piedone" in functia de primar la sectorul 5 si il indeamna sa organizeze proteste. Tatal lui Alexandru Iancu spune ca ar protesta fata de justitie si "a celor care cu mandrie populara isi striga sustinerea fata de aceasta justitie".

Intrebarile vin dupa ce la aproape cinci ani de la incendiul din Colectiv, Cristian Popescu ,,Piedone", atunci primar al sectorului 4, care a demisionat in urma protestelor de strada, este ales primar al sectorului 5.

,,Victoria lui Piedone la Sectorul 5 este cel mai mizerabil aspect al acestor alegeri si imi provoaca repulsie, furie si tristete in acelasi timp. In primul rand, este clar ca traim intr-o tara anormala, din moment ce un condamnat penal poate candida la o functie publica (la fel era si Vanghelie). Asa ca primul lucru care ar trebui schimbat pentru ca astfel de orori sa nu se mai intample este legea. (...) Altfel, cunosc sectorul 5 si imi este clar ca acest rezultat se naste dintr-o profunda saracie si lipsa de educatie. Sectorul 5 are probabil cea mai mare rata de abandon scolar din ultimii 30 de ani, in Bucuresti", a mai scris Eugen Iancu intr-un alt mesaj postat pe Facebook.

Eugen Iancu, tatal lui Alexandru, spune ca Piedone a fost ales cu vot democratic si perfect legal pentru ca altii nu si-au facut datoria.

,,Sunt intrebat ce parere am despre alegerea lui Piedone. Sunt indemnat sa organizez proteste.Pot spune un singur lucru - democratia si legea trebuiesc respectate de noi toti, iar proteste as face impotriva justitiei si a celor care cu mandrie populara isi striga sustinerea fata de aceasta justitie.Piedone a fost ales cu vot democratic si perfect legal pentru ca altii nu si-au facut datoria. Iar Piedone este doar un exemplu. Sa ne uitam la primarul din Sangeorz Bai, la cel din Moldova care a facut sex cu minore, la ministrul care foloseste drumurile patriei ca pe holul din casa personala, circuland cum vrea muschiul lui. Cand ne va trece entuziasmul, ne va lovi realitatea. Cum schimbam realitatea?", scrie Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv.

Cristian Popescu ,,Piedone" a fost ales duminica, 27 septembrie 2020, in functia de primar al sectorului 5, el candidand din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal).

Fostul si viitorul primar a comentat pe Facebook victoria de la alegerile locale in urma carora a fost ales primar al sectorului 5, intr-un mesaj halucinant, sustinand ca ,,judecata poporului a decis", ,,primaria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuratilor, plecati acasa!".

Controversatul fost primar de sector a folosit si in timpul campaniei sloganuri nepotrivite. Cristian Popescu ,,Piedone" a impartit manusi de bucatarie si a indemnat electoratul sa aiba grija "sa nu se friga" la vot.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat in prima instanta la opt ani si jumatate de inchisoare in dosarul Colectiv si plecat din functie dupa ce mii de oameni i-au cerut demisia in strada in urma tragediei din clubul Colectiv. El a demisionat de la primarie in aceeasi zi in care Cabinetul Ponta a plecat de la Guvern. La cinci zile dupa incendiu, Piedone declara, in 4 noiembrie 2015, ca demisioneaza ,,in semn de respect fata de victimele tragediei".

Fiul lui Eugen Iancu, Alexandru, in varsta de 22 de ani, a fost unul dintre cei 64 de tineri morti in tragedia din Colectiv. Pe 30 octombrie 2015 au murit 64 de persoane in incendiul din clubul ,,Colectiv", din fosta fabrica ,,Pionierul", in cea mai mare tragedie colectiva din Romania ultimelor decenii. Printre cei care au murit atunci si in zilele, lunile urmatoare, au fost patru dintre cei cinci membri ai trupei ,,GoodBye to Gravity". In seara de 30 octombrie 2015 au murit 27 de persoane, multi dintre ei chiar pe strada de langa club. In urmatoarele zile si luni au murit alte 37 de persoane, care nu au supravietuit ranilor, infectiilor luate din spitale si efectelor substantelor nocive respirate in timpul incendiului. La un an si jumatate de la tragedie, un supravietuitor s-a sinucis, devenind a 65-a victima a incendiului din clubul Colectiv.

Comments