TEATRUL DE VARA Cinema in aer liber, in Baia

TEATRUL DE VARA – Cinema in aer liber, in Baia Mare: vineri seara, filmul de Oscar ,,Marele Gatsby"

POVESTI SUB STELE. Vineri, 12 iulie, la ora 22.00, la Teatrul de Vara din Baia Mare are loc proiectia filmului ,,The Great Gatsby" (,,Marele Gatsby" – 2013), un film dramatic si istoric realizat dupa romanul omonim al lui F. Scott Fitzgerald, produs si regizat de Baz Luhrmann.

&

In rolul lui Jay Gatsby este Leonardo DiCaprio, in timp ce Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton si Elizabeth Debicki au roluri secundare. La cea de-a 86 editie a Premiilor Oscar, filmul a castigat premiul la categoriile: Cele mai Bune Decoruri si Cele mai Bune Costume.

&

Filmul spune povestea milionarului Jay Gatsby si a vecinului sau, Nick (Maguire), in perioada de varf a anilor ’20 in New York, si recreeaza atmosfera din epoca prohibitiei, a contrabandei si a evolutiei favorabile a bursei, in care luxul si deparavarea iau locul valorilor si a moralei.

&

Povestea lui Jay Gatsby este narata de Nick Carraway (Tobey Maguire), un scriitor aspirant, internat pentru dezalcoolizare intr-un sanatoriu. El isi aminteste cum l-a cunoscut pe extravagantul milionar in primavara anului 1922 cand, in cautarea visului american, s-a mutat la New York si a inceput sa lucreze pe Wall Street. Casuta in care locuia era chiar in vecini de conacul lui Gatsby, iar el obisnuia sa priveasca fascinat luxul si opulenta petrecerilor gazduite acolo.

&

Nick este poftit la cina de verisoara lui, Daisy Buchanan (Carey Mulligan), si de Tom, sotul sau afemeiat. Imediat dupa aceasta, primeste o invitatie la urmatorul bal si afla ca de fapt Gatsby si Daisy au avut o aventura in urma cu cinci ani, iar el doreste sa o intalneasca...

&

Biletul de intrare costa 10 lei si poate fi cumparat de la intrarea in amfiteatru, inainte de eveniment. Copiii beneficiaza de intrare gratuita. In cazul vremii nefavorabile, proiectia va fi reprogramata.

&

2mnews

Comments