TEHNOLOGIE Politistii vor identifica

TEHNOLOGIE – Politistii vor identifica infractorii cu ajutorul tabletelor

foto libertatea

TEHNOLOGIE Identificarea infractorilor intră în era digitală. Polițiștii de la ordine publică vor primi tablete cu ajutorul căror vor verifica rapid identitatea persoanelor suspectate de infracțiuni.

TEHNOLOGIE Primii care se vor bucura de noua tehnologie sunt polițiștii din București, Constanța și Brașov, care vor primi tabletele până la sfârșitul acestui an.

Ministerul Afacerilor Interne spune că, datorită noii tehnologii, identitatea persoanelor să fie verificată mult mai rapid, existînd posibilitatea inclusiv a vizualizării în timp real a datelor şi imaginii celor verificaţi. În plus, cu ajutorul tabletelor, polițiștii care intervin la urgenţele semnalate prin sistemul 112 vor putea verifica pe drum dacă în locul unde a fost solicitată intervenția au mai fost semnalate evenimente, cine au fost persoanele implicate și dacă au antecedente.

Dotarea polițiștilor cu tablete este parte a unui proiect european care va fi testat în Bucureşti, Constanţa şi Braşov. Până la sfârșitul acestui an dispozitivele vor intra în posesie polițiștilor din cele trei localități. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) va achiziționa 665 de tablete, iar costurile acestui proiect pilor se ridică la 512.000 de euro.

Ulterior, urmează ca tabletele să fie introduse și pentru Polițiștii de la ordine publică vor identifica infractorii au ajutorul tabletelor.

Proiectul a fost evaluat şi selectat pentru finanţare din fonduri europene, respectiv Fondul pentru Securitate Internă, componenta de Cooperare Poliţienească (FSI Police), în anul 2013. Acesta a fost ulterior introdus ca acţiune în Programul Naţional FSI, documentul fiind aprobat de către Comisia Europeană în anul 2015.

sursa info

Comments