TENSIUNI - Ambasadorul german din Turcia, convocat de urgenta

TENSIUNI - Ambasadorul german din Turcia, convocat de urgenta

TENSIUNI  Ambasadorul german la Ankara urmează să fie convocat la Ministerul turc de Externe luni, după ce Berlinul a impus restricţii la manifestaţia organizată duminică la Koln (vest) în sprijinul preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit unor surse citate de DPA, informează Agerpres. Poliţia din Koln a interzis transmisia video în direct a unei intervenţii a preşedintelui Erdogan din Turcia propusă de către organizatorii evenimentului.

La protestul organizat duminică la Koln au participat circa 40.000 de persoane. Aproximativ 3 milioane de persoane de origine turcă trăiesc în Germania.

Tensiunile dintre Germania şi Turcia s-au intensificat de la tentativa de puci eşuată, a cărei responsabilitate este pusă de către Ankara pe seama clericului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA şi care ar avea circa 100.000 de adepţi în Germania.

Turcia îi cere, de asemenea, Germaniei să extrădeze presupuşi adepţi ai lui Gulen despre care guvernul turc susţine că au legături cu tentativa de puci.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments