TENSIUNI Rusia cere ca NATO sa se retraga

TENSIUNI - Rusia cere ca NATO sa se retraga din apropierea frontierelor sale

TENSIUNI  Rusia cere NATO să se retragă din apropierea frontierelor sale: Ce se pregătește la Moscova. Situaţia în Europa poate fi stabilizată nu prin măsuri cosmetice de dezvoltare a încrederii, ci prin îngheţarea deciziilor referitoare la desfăşurarea de noi forţe NATO în Europa de Est, a declarat miercuri seara reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Gruşko, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul reuniunii Consiliului NATO-Rusia la Bruxelles, relatează agenţia de presă TASS.

TENSIUNI  “Calea de stabilizare a situaţiei, de îmbunătăţire a situaţiei trece nu prin elaborarea unor măsuri cosmetice de dezvoltare a încrederii, cu toate că am avut o discuţie în acest sens în timpul reuniunii, ci prin îngheţarea desfăşurărilor militare realizate de către ţările NATO în apropierea frontierei ruse, îngheţarea activităţii militare acolo. Iar pe viitor – retragerea unităţilor deja instalate la bazele lor de staţionare permanentă”, a explicat Gruşko poziţia Moscovei cu privire la desfăşurarea a patru batalioane multinaţionale în cele trei ţări baltice şi în Polonia începând din 2017.

În opinia sa, Alianţa creează în ţările baltice şi Polonia un cap de pod pentru a exercita presiuni militare asupra Moscovei, transferând relaţiile cu Rusia într-o dimensiune militară. El a insistat că actuala politică a NATO se bazează pe o ameninţare imaginară din partea Rusiei. “Rusia nu este o ameninţare pentru membrii Alianţei”, spune el.

NATO forţează Moscova să-şi adapteze construcţia militară conform noii situaţii în domeniul securităţii, luând în considerare întărirea Alianţei pe flancul său estic, a declarat Gruşko, adăugând că partea rusă va face totul pentru a-şi asigura în mod corespunzător securitatea în această direcţie.

Mai multe, aici.

Comments