TENTATIVA tigari dosite, descoperite la

TENTATIVA – tigari dosite, descoperite la frontiera

TENTATIVĂ. Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări desfăşurate în zona de competență, cantitatea de 8.100 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 69.000 lei.
Joi, 24 august, în jurul orei 20.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, O. Antoli, în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria.

TENTATIVĂ. În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în banchetele microbuzului, cantitatea de 750 pachete ţigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, jud. Maramureş, au descoperit şi confiscat cantitatea de 7.350 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 68.000 lei.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comments