TERORISTI LA NUNTA - Atac in Turcia. Peste 30 de persoane moarte (VIDEO)

TERORISTI LA NUNTA - Atac in Turcia. Peste 30 de persoane moarte (VIDEO)

TERORIȘTI LA NUNTĂ  Atac terorist Gaziantep. O explozie produsă în apropierea unei nunţi organizate în aer liber a ucis cel puţin 30 de persoane şi a rănit alte 94. Atacul a fost confirmat de guvernatorul regiunii, potrivit BBC.

Guvernul turc a catalogat explozia drept un atac terorist şi a sugerat că autorul ar putea fi un kamikaze. Atacul a avut loc în acea parte a oraşului unde locuiesc foarte mulţi studenţi. Explozia s-a produs în momentul în care participanţii la o nuntă au ieşit pe străzi să sărbătorească.

Până la această oră, atacul terorist din Gaziantep nu a fost revendicat, însă surse din cadrul guvernului turc au spus că explozia ar putea fi opera grupării teroriste Stat Islamic, despre care se ştie că acţionează în oraşul situat la graniţa cu Siria.

Turcia a fost lovită de o serie de atacuri teroriste, în ultimele luni, unul din ele, cel de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, fiind revendicat de Statul Islamic. În sudul Turciei au avut loc mai multe explozii în ultimul an, revendicate fie de militanţii kurzi, fie de ISIS.

În nordul Siriei, la sud de Gaziantep, se desfăşoară lupte între jihadiştii ISIS şi forţele kurde siriene. Oraşul Gaziantep este situat la 64 kilometri de frontiera cu Siria.

Sursă info.

Comments