TICHETE SOCIALE Restrictiile de varsta

TICHETE SOCIALE – Restrictiile de varsta pentru copii care primesc tichete de gradinita, eliminate

Cativa copii se joaca la gradinita cu cuburi

TICHETE SOCIALE Restricțiile referitoare la vârsta copiilor care beneficiază de tichete sociale pentru grădiniță au fost eliminate.

TICHETE SOCIALE Dacă până acum legea limita accesul în program atât al copiilor sub vârsta de 3 ani, cât şi al celor peste 6 ani, acum aceste prevederi au fost eliminate astfel că este așteptată o creștere a numărului celor care vor putea beneficia de prevederile programului de încurajarea a părinţilor să îi înscrie pe copii la grădiniţă.

Oficialii Serviciului Public de Asistența Socială din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare arată că „prin modificările amintite se iau în considerare copii între 3 și 6 ani, chiar dacă au împlinit vârsta de 6 ani în timpul anului școlar precum și copiii cu cerințe educaționale speciale pentru care părinții pot alege să continue procesul educaţional în învăţământul preşcolar până când împlinesc vârsta de 8 ani”.

De asemenea, a fost extinsă perioada de acordare a stimulentului educaţional, fiind inclusă perioada vacanţelor semestriale, zilele libere legale şi perioada în care se organizează programul Săptămâna Altfel.

Legea care vizează stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost aplicată începând cu luna martie 2016 când 40 de copii au primit astfel de tichete. De-a lungul celor 4 luni de aplicare numărul a variat (între 40 și 50) în funcție de situația absențelor nemotivate, unele dosare fiind suspendate pentru perioada in care copilul nu s-a mai încadrat în prevederile legii.

Reamintim că pentru a putea beneficia de programul de încurajare a înscrierii copiilor la grădiniţă este necesar ca acesta să fie înscris într-o unitatea de învățământ preșcolar, iar venitul lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, adică 284 lei.

Comments