Tinerii din Cluj Napoca care au batut un alt tanar cu pumnii au fost arestati preventiv

Tinerii din Cluj Napoca care au batut un alt tanar cu pumnii au fost arestati preventiv

Tinerii din Cluj Napoca care au batut un alt tanar cu pumnii au fost arestati preventiv

Cei doi agresori, în vârstă de 17 ani, au fost audiaţi, marţi, mai multe ore de către un procuror de la Parchetul Tribunalului Cluj, care a decis schimbarea încadrării juridice din loviri şi alte violenţe în tentativă de omor.

Ulterior, ei au fost prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. La intrarea în sala de judecată, cei doi nu au vrut să facă declaraţii cu privire la fapta comisă.

Tribunalul Cluj a admis propunerea procurorilor şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele agresorilor.

Poliţiştii clujeni au deschis o anchetă după ce pe internet a apărut un filmuleţ în care un tânăr de 18 ani este bătut crunt cu pumnii şi cu picioarele de alţi doi tineri, pe o stradă din Cluj-Napoca.

Pe înregistrarea publicată pe internet se poate vedea cum cei doi agresori îl lovesc pe tânărul de 18 ani în special abdomen şi în cap şi cum acesta începe să sângereze. În tot acest timp, victima stă întinsă pe jos, încercând să îşi protejeze capul cu mâinile.

Incidentul a avut loc duminică, pe strada Fabricii de Zahări din Cluj-Napoca, şi a fost filmat de un alt tânăr.

Tânărul bătut a declarat, la ieşirea de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Cluj, că cearta a pornit de la o fată şi că agresorii săi şi-au cerut scuze pentru fapta lor, dar că speră ca aceştia să fie pedepsiţi.

”Am dureri la cap. Ne-am certat de la o fată. Eram prieteni. Nu am mai avut probleme de genul acesta. Eram beţi toţi, aşa a început totul. După incident mi-au scris pe Facebook şi şi-au cerut scuze”, a spus tânărul.

Iniţial, poliţiştii s-au sesizat din oficiu în acest caz, după ce au văzut filmuleţul pe internet. Luni, tânărul bătut a mers la Poliţie şi a depus plângere penală împotriva agresorilor.

”Victima, în vârstă de 18 ani, a depus plângere în după-amiaza zilei de luni. După incident, aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde primeşte îngrijiri medicale. Cercetările se fac pentru infracţiuni contra integrităţii corporale, dar în funcţie de raportul medico-legal se va stabili încadrarea juridică”, declara, luni seară, Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj.

Articole recomandate

Comments