TOP 10 orase unde se traieste cel mai

TOP – 10 orase unde se traieste cel mai bine

foto carhire.global

TOP Economist Intelligence Unit încearcă să clasifice oraşele de pe glob, să determine unde se trăieşte cel mai bine.

TOP O sarcină aproape imposibilă având în vedere că unii oameni preferă metropole precum Tokyo sau New York, iar alţii preferă viaţa liniştită într-un oraş ca Frankfurt.

Analiştii au luat în considerare 30 de factori printre care siguranţa, sistemul de sănătate, infrastructura sau mediul înconjurător şi la final au determinat un scor pentru cele 140 de oraşe analizate.

orase

Pe primul loc se află Melbourne, Australia, urmat de Viena, Austria şi Vancouver, Canada. Oraşul australian îşi păstrează locul pentru a-l şaselea an la rând. Un alt element interesant că în top 10 se află trei oraşe canadiene şi alte trei australiene, cu toate că Sydney a picat din top din cauza fricii a unui eventual atac terorist.

Melbourne este capitala statului federal Victoria din Australia și este situat pe Râul Yarra în apropiere de vărsarea sa în golful Portului Phillip. Aglomerarea urbană se întinde pe 70 de km de la nord la sud și pe 50 de km de la est la vest. Numărul de locuitori pe această suprafață de 3 366 542. Melbourne a fost fondat în 1835 de către John Batman și John Pascoe Fawkner din Tasmania, și denumit după primul ministru britanic de la acea vreme, Lordul Melbourne.

Melbourne este o arhiepiscopie catolică și anglicană, în care se dezvoltă industria petrolieră și cea producătoare de mașini.

sursa info

sursa foto

Comments