Traian Basescu, la Realitatea Plus: Am facut oferta PMP de a candida la Primaria Capitalei

Traian Basescu, la Realitatea Plus Am facut

Traian Basescu, la Realitatea Plus: Am facut oferta PMP de a candida la Primaria Capitalei

PMP si fostul presedinte Traian Basescu au promovat varianta unei aliante de dreapta pentru alegerile locale din Bucuresti, care sa il aiba pe Nicusor Dan candidat unic. La negocierile pentru desemnarea candidatilor, PMP nu a fost invitat. Astfel, fostul presedinte a anuntat ca vrea sa ajute partidul pe care l-a infiintat, candidand impotriva Gabrielei Firea.

"Presedintele PMP, Eugen Tomac, nu a fost invitat la nicio discutie. Ne e foarte greu sa intelegem povestea cu Mihail Neamtu. Este clar ca asta e decizia USR-ului ca o optiune care sa nu permita castigarea alegerilor de catre Nicusor Dan. Totusi, PMP este un partid care a obtinut in jurul a 10 procente in Bucuresti la majoritatea alegerilor. Lipsa acestor procente il va pune in dificultate pe Nicusor.

Nu au existat discutii cu USR. Discutiile lui Tomac au fost numai cu Orban legat de participarea intr-o alianta la alegerile din Bucuresti. Orban a fost extrem de pozitiv tot timpul pana vineri, cand l-a anuntat pe Tomac ca nu se poate (...) Tomac a discutat frecvent cu Nicusor Dan, care a fost un sustinator al unei aliante complete de dreapta. Dar Nicusor nu e un element de decizie in cadrul USR-ului in raport cu Barna. ", a spus fostul presedinte, la Realitatea Plus.

Cel mai probabil, PMP isi va anunta public candidatii saptamana viitoare.

"In asteptarea unei solutii de alianta, PMP nu a demarat procedurile interne. Am facut oferta catre Tomac, vom declansa procedurile interne si, foarte probabil, voi fi candidatul PMP pentru alegerile locale. Sunt hotarat sa ajut PMP-ul in primul rand. Daca voi si castiga alegerile, voi renunta la confortul si la banii calitatii de europarlamentar si voi veni la Bucuresti. Am lasat lucruri neterminate", a transmis Basescu.

Fostul presedinte a facut si un apel catre guvern si majoritatea parlamentara sa introduca si alte sisteme de vot pe langa cel clasic. "Este obligatoriu sa asiguri conditii de vot cat mai multor cetateni. In timpul unei pandemii, sa nu ai alternative la sistemul de vot clasic e ca si cum ai invita la neparticipare, ceea ce e incorect", a sublinat fostul presedinte.

Comments