TRASEISTI – Parlamentarii “campioni” la schimbat partide. Un nume cunoscut in Maramures, pe lista

TRASEISTI – Parlamentarii “campioni” la schimbat partide. Un nume cunoscut in Maramures, pe lista

TRASEIŞTI. În mandatul parlamentar 2012-2016, nu mai puțin de 88 de deputați au schimbat partidul din partea căruia candidaseră. Astfel, 64 de deputați au fost în ultimii patru ani o singură schimbare, 20 de deputați au făcut două schimbări, trei deputați au făcut trei schimbări și avem și un deputat cu patru schimbări de partid/grup parlamentar.

Am scris într-un material de vineri despre cei 20 de deputați care au schimbat trei partide/grupuri parlamentare, astfel că astăzi mă voi apleca asupra acelora cu patru și cinci entități politice la activ, pe parcursul ultimilor patru ani.

Florian Daniel Geantă a candidat în anul 2012 din partea PDL, reușind să obțină un mandat de deputat în București. În februarie 2014 părăsește partidul, rămânând independent până în aprilie 2015. În ultima lună a independenței sale se înscrie în grupul parlamentar al PPDD. În aprilie 2015 se înscrie în UNPR, pentru ca în martie 2016 să treacă la PSD.

Pârgaru Ion a fost ales deputat de Dâmbovița din partea PNL, partid pe care îl părăsește în septembrie 2014. Până în martie 2015 rămâne independent, dar în Parlament se înscrie în grupul ALDE. Din martie 2015 se înscrie în UNPR, unde rezistă fix un an de zile, înainte de a face trecerea la PSD.

Radu Stroe a candidat în Ilfov și a intrat în Parlament din partea PNL, de unde pleacă în iulie 2014. Până în ianuarie 2015 rămâne independent, activând totuși în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015 în grupul parlamentar al ALDE. În prima lună a anului 2015 s-a înscris în UNPR, pentru ca în martie 2016 să schimbe din nou partidul, de această făcând trecerea la PSD.

Campionul traseismului politic în acest mandat este Cezar Cioată, deputat de Suceava, cu nu mai puțin de 5 partide/grupuri parlamentare schimbate în ultimii patru ani. Acesta intră în Parlament ca membru PPDD, unde rămâne până în februarie 2013, moment în care trece la PC. Însă, în aceeași lună, Cezar Cioată alege să părăsească grupul parlamentar al partidului în care tocmai s-a înscris, pentru a reveni în grupul PPDD. În luna mai a anului 2013 părăsește și Partidul Conservator, activând ca independent până în decembrie 2015. În această perioadă de independență se înscrie în grupul parlamentar al ALDE. Părăsește și acest grup, iar în luna decembrie a anului 2015 se înscrie în PSD.

Comments