Trei bebelusi au murit la Spitalul Judetean din Suceava. Infectiile, CONFIRMATE oficial

Trei bebelusi au murit la Spitalul Judetean

Trei bebelusi au murit la Spitalul Judetean din Suceava. Infectiile, CONFIRMATE oficial

Trei nou-născuţi au murit la Spitalul Judeţean din Suceava. Infecţiile ar fi fost luate din spital
Trei nou-născuţi au murit la Spitalul Judeţean din Suceava. Infecţiile ar fi fost luate din spital

Direcţia de Sănătate Publică din Suceava confirmă prezenţa stafilococului Piocianic la Spitalul Judeţean din localitate, acolo unde trei bebeluşi şi-ar fi pierdut viaţa din cauza infecţiei intraspitaliceşti. Cătălina Zorescu, director-adjunct la inspecţia sanitară, a declarat pentru tolo.ro că stafilocul a fost găsit în 60% din probele prelevate în primăvară. Ea însăşi s-a infectat cu o astfel de infecţie spitalicească şi s-a internat în august.

Cel mai recent caz este a lui Lucas. Acesta s-a născut în 7 august, la Spitalul Judeţean din Suceava. A fost externat după trei zile, însă situaţia s-a înrăutăţit brusc, iar pe 17 august a murit. Părinţii sunt siguri că bebeluşul lor a luat o infecţie din spital, însă medicii nici acum nu le-au spus cauza morţii.

"Nu ne-a băgat nimeni în seamă, nu ne-a explicat nimeni de ce s-a îmbolnăvit copilul nostru. I-am solicitat directorului Tiberius Brădăţan fişa medicală a lui Lucas ca să înţelegem ce a avut şi de ce a murit, dar acesta ne-a ameninţat că ne dă în judecată pentru hărţuire dacă îl mai deranjăm", povestește Nicolae Paparuş, tatăl lui Lucas.

După presiuni ale jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, reprezentanţii spitalului au dat un comunicat în care spun că micuțul fusese infectat cu E.coli comunitar.

"Din produsele biologice recoltate s-au izolat pe mediile de cultură colonii de Escherichia coli comunitară sensibile la 11 din cele 12 antibiotice testate [...] Din informaţiile pe care le avem organizaţia profesională a medicilor nu a constatat existenţa unei culpe medicale", se arată în comunicat.

Cazul lui Lucas nu este singular. Primul din acest an a fost cel al lui Vasile, un băieţel care a venit pe lume la 25 februarie. La naştere avea 3,9 kilograme şi era un copil sănătos. A doua zi, însă, părinţii au fost sunaţi de la spital şi anunţaţi că bebeluşul nu se află într-o stare bună. Copilul a murit în noaptea următoare.

Pe Certificatul medical al decesului, la Cauzele morţii scrie "stop cardio-respirator neresuscitabil, insuficienţă respiratorie acută şi bronhopneumonie congenitală cu Pseudomonas aeruginosa". Astfel, bacilul pioceanic este trecut ultimul la cauzele morţii, arată sursa citată. Tatăl micuţului a încercat să caute răspunsuri la şefii spitalului, dar i s-a spus că soţia sa venise la spital deja infectată.

Un caz similar s-a petrecut în aceeaşi secţie de neonatologie de la Spitalul Judeţean Suceava, trei zile mai târziu, la 1 martie. Atunci a murit Teodor Alexandru, un băieţel născut pe 17 februarie şi care prezentase toate simptomele unei infecţii agresive. Iniţial, părinţii micuţului au fost informaţi că acesta a fost infectat cu o altă bacterie, mai puţin agresiva decat în primul caz. Însă, după o plângere la DSP Suceava, părinţii au primit confirmarea că fiul lor a fost infectat cu bacteria Pioceanic.

Articole recomandate

Comments