Ucraina ar transfera trupe din Zaporojie la Bahmut. Ce urmaresc cele 2 tabere?

Ucraina ar transfera trupe din Zaporojie la

Ucraina ar transfera trupe din Zaporojie la Bahmut. Ce urmaresc cele 2 tabere?

Se observa transferul unitatilor armatei ucrainene de pe frontul din Zaporojie spre Artiomovsk" (denumirea rusa a Bahmut), a declarat el pentru agentia de presa rusa TASS, citata de EFE si Agerpres.

In pofida acestui fapt, numarul de efective al armatei ucrainene de pe frontul din Zaporojie nu se diminueaza, observam transferul persoanelor mobilizate, al unitatilor care se schimba prin rotatie si a militarilor pregatiti in Occident", a afirmat liderul prorus.

In regiunea Zaporojie, anexata in cea mai mare parte de catre Rusia in septembrie anul trecut, ,,sunt concentrati circa 70.000 de militari ai armatei ucrainene", potrivit lui Rogov.

Cu o zi in urma, fondatorul armatei private ruse Wagner, Evgheni Prigojin, afirmase ca armata ucraineana pregateste o contraofensiva la Bahmut.

Rusia vrea sa cucereasca intregul Bahmut, unde au ramas mai putin de 4.000 de locuitori, inainte ca Ucraina sa-si lanseze contraofensiva de primavara, care ar putea incepe peste doua luni, daca Kievul va primi la timp mai multe munitii si rachete cu raza mai lunga de actiune din Occident, a declarat consilierul sefului administratiei prezidentiale ucrainene, Mihailo Podoliak, pentru ziarul italian La Stampa.

Trupele ucrainene sunt inconjurate dinspre est, nord si sud, desi mercenarii Grupului Wagner nu au ajuns inca in centrul orasului Bahmut, pentru care ar trebui sa traverseze raul Bahmutka dinspre est, noteaza EFE.

Comments