Un medic din Prahova, acuzat de ucidere din culpa dupa ce o pacienta a murit, profeseaza in continuare. Detalii halucinante din ancheta

Un medic din Prahova, acuzat de ucidere din

Un medic din Prahova, acuzat de ucidere din culpa dupa ce o pacienta a murit, profeseaza in continua...

Medicul Virgil Burciu a fost acuzat de ucidere din culpa dupa decesul femeii de 45 de ani.

Dosarul sau, instrumentat initial de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, ierarhic superior, dat fiind "complexitatea cauzei", conform unor surse judiciare.

Ancheta vizeaza cauza care a dus la decesul pacientei, dar si daca intreruperea de sarcina a fost facuta in mod legal (sarcina nu trebuie sa fi depasit a 14-a saptamana). Procurorii au cerut in acest sens o serie de expertize medico-legale, iar rezultatul acestora este inca asteptat la Ploiesti.

Intre timp, medicul ginecolog este liber, pe numele sau nefiind impusa vreo masura preventiva.

Tragedia a avut loc in septembrie 2020, intr-un cabinet particular situat la parterul unui bloc din Ploiesti, unde profeseaza. Dupa intreruperea de sarcina, pacienta a acuzat o stare de rau, iar medicul se pare ca a lasat-o pe pat sa-si revina. In acest timp, medicul ar fi parasit clinica pentru a-si conduce acasa asistenta, potrivit unor surse apropiate de ancheta. Cand a revenit in cabinet, a gasit-o pe femeie in stop cardio-respirator si a cerut ajutorul Ambulantei.

In ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a fost declarata decedata. Femeia era insotita de sotul si fiica sa.

Cand rudele s-au dus sa ii ceara socoteala medicului, acesta a scos din buzunar un teanc de bani si a incercat sa dea inapoi taxa platita de femeie pentru interventia chirurgicala, 500 de lei, potrivit unor surse. Intreaga scena a fost filmata cu un telefon mobil, iar in cadru apar inclusiv un politist si angajati ai Serviciului de Ambulanta.

In 2015, medicul Virgil Mircea Burciu a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ca le cerea bani pacientelor care voiau sa faca avort. Atunci lucra la Spitalul din Valenii de Munte, potrivit ziare.com

Comments