Un ministru libanez a demisionat, dupa exploziile care au devastat capitala Beirut

Un ministru libanez a demisionat, dupa

Un ministru libanez a demisionat, dupa exploziile care au devastat capitala Beirut


Detinatoarea portofoliului informatiilor, Manal Abdel Samad, a anuntat, duminica aceasta, ca isi da demisia din guvern, dupa exploziile devastatoare care au avut loc in Beirut, informeaza AFP, citata de Agerpres.


"Dupa uriasa catastrofa din Beirut, imi prezint demisia guvernului. Imi cer iertare libanezilor, nu am putut raspunde solicitarilor lor", a declarat sefa Ministerului Informatiilor, intr-o scurta alocutiune televizata.


Sambata, mai multi deputati libanezi si-au anuntat demilisiile.


Liderul partidului istoric crestin libanez Kataeb (opozitie), Samy Gemayel, si-a anuntat demisia din legislativ, impreuna cu alti doi deputati ai formatiunii, in urma tragediei de la Beirut, pledand pentru construirea unui "nou Liban".


Inaintea lor, si-au mai prezentat demisiile un deputat din blocul liderului druz Walid Joumblatt, Marwan Hamade - care a cerut o ancheta internationala asupra exploziei si si-a exprimat totala neincredere in institutiile libaneze, incepand cu parlamentul -, precum si deputata Paula Yacoubian, aleasa pe lista societatii civile si care i-a indemnat si pe alti deputati sa-i urmeze exemplul.


Joi, si ambasadoarea Libanului in Iordania, Tracy Chamoun, fiica liderului crestin Dany Chamoun, asasinat in 1990, si-a anuntat demisia in direct la televiziune, denuntand nepasarea autoritatilor libaneze.


Un incendiu izbucnit, marti, intr-un depozit in care erau stocate, de sase ani, 2.750 de tone de azotat de amoniu, in portul din Beirut, a provocat o deflagratie enorma, care s-a soldat cu mai mult de 150 de morti, peste 6.000 de raniti, zeci de disparuti si sute de oameni ramasi fara adapost, potrivit ultimului bilant.


Foto: EPA


Comments