Un spray nazal impotriva gripei si racelii opreste replicarea noului coronavirus

Un spray nazal impotriva gripei si racelii

Un spray nazal impotriva gripei si racelii opreste replicarea noului coronavirus

O companie australiana a anuntat luni ca a dezvoltat un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, produs pentru intarirea sistemului imunitar impotriva gripei si a racelilor, a dovedit in teste pre-clinice faptul ca poate stopa reproducerea virala a noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, transmite agentia de stiri EFE, preluata de Agerpres.

Testele clinice pentru acest aerosol ar trebui sa inceapa peste cel mult patru luni.

Sprayul nazal produs de compania australiana se va aplica o data sau de doua ori pe saptamana.

Eficienta testelor la dihori ar fi de 96%, potrivit reprezentantului al companiei australiene Ena Respiratory, care dezvolta produsul INNA-051.

Studiul a fost publicat luni pe portalul de cercetare biomedicala bioRxiv. Potrivit studiului, molecula sintetica INNA-051 poate fi utilizata ca metoda de terapie antivirala preventiva si complementara la programele de vaccinare pentru boala respiratorie declansata de virusul SARS-CoV-2, informeaza Ena Respiratory.

Directorul administrativ al companiei australiene, Christophe Demaison, a explicat ca pentru persoanele care se expun la infectia cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 ,,este foarte probabil ca ele sa il elimine rapid prin tratament, astfel incat se asigura ca boala nu va evalua dincolo de simptome moderate".

Despre acest aerosol, care va fi aplicat o data sau de doua ori pe saptamana, se spune ca va preveni ca persoanele infectate sa transmita si altora maladia respiratorie, a precizat directorul companiei mentionate. De asemenea, acest aerosol va avantaja persoanele cele mai vulnerabile.

Compania a anuntat ca a obtinut in jur de 7 milioane de euro de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, in asteptarea evolutiei studiilor de toxicitate si a obtinerii avizelor corespunzatoare.

Comments