Unde ar trebui investite miliardele de la UE. Veronica Mitran: Banii pentru proiecte, o gura de aur

Unde ar trebui investite miliardele de la

Unde ar trebui investite miliardele de la UE. Veronica Mitran: Banii pentru proiecte, o gura de aur

"Totul a fost sub guvernarea PSD. Atragerile de fonduri europene au lipsit aproape cu desavarsire. Acum, pe final de mandat, primarul promite din ce in ce mai multe proiecte. Unii primari locali, in special cei PSD, evita fondurile europene pentru ca ele vin la pachet si cu supervizarea cheltuielilor. Atunci cand sunt bani europeni, adio, borduri, copacei, banci in parc platite de 10 ori fata de pretul lor real", a spus Veronica Mitran, candidat PNL la Primaria Alexandria.

Resedinta judetului Teleorman, Alexandria, arata ca un sat mai mare. Conducerea din ultimii 30 de ani a lasat in urma un dezastru.

"Pe mine nu ma deranjeaza supervizarea europeana, dimpotriva. Eu sunt expert-contabil de meserie si stiu foarte bine sa fac bugete. E foarte mult de munca aici la noi, dar vrem sa ajungem un oras de nivel european. Un oras de provincie ca Alexandria are foarte mare nevoie de infrastructura - schimbarea infrastructurii de apa. Blocurile din Alexandria au nevoie de confort termic, de anvelopare. Nu vorbim de lux, vorbim de nevoi de baza ale cetatenilor", a mai spus Mitran.

Cei care locuiesc in Alexandria cumpara apa de la magazin cand vor sa se spele si sa faca mancare, pentru ca apa de la robinet are un miros groaznic si nu este potabila. Mai mult, la fiecare ploaie, sistemul de canalizare nu face fata.

"Banii trebuiesc directionati catre afacerile mici, locale, cele care investesc aici. Acesti oameni care s-au chinuit tot anul sa-si mentina afacerea, sa-si mentina oamenii angajati chiar in aceste conditii, in care multe business-uri sunt pe pierdere din cauza Covid", a mai spus Veronica Mitran.

Iar lista problemelor continua. Dovada stau declaratiile celor care se lupta pentru schimbare.

"Nu numai ca aceste fonduri vor fi injectate in economie si vor tine economia mergand si in timpul unei potentiale recesiuni internationale, dar vom vedea si noi ceva fizic, concret, facut cu acesti bani", spune Mitran.

In timp ce putini s-au imbogatit, multi au saracit in Alexandria. Orasul s-a transformat intr-o pustietate, fara perspective, fara orizonturi, fara sperante, iar oamenii nu se mai feresc sa o spuna.

Comments