Universitatea de Vest Timisoara a cerut cu intarziere anularea in instanta a diplomei de doctor a lui Florian Bodog. Ce spune fostul ministru acuzat de plagiat

Universitatea de Vest Timisoara a cerut cu

Universitatea de Vest Timisoara a cerut cu intarziere anularea in instanta a diplomei de doctor a lu...


Universitatea de Vest Timisoara a solicitat in instanta anularea diplomei de doctor in Management obtinuta de Florian Bodog, pe motiv de plagiat, dar cu intarziere fata de termenul legal, a informat site-ul local de stiri Bihoreanul. Contactat de Libertatea, fostul ministru al Sanatatii a sustinut ca "la momentul la care a fost elaborata teza, tot continutul era original, nu copy-paste".


In 2019, Consiliul National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a confirmat plagiatul lui Florian Bodog, iar potrivit legii, urmatorul demers apartinea Universitatii de Vest Timisoara (UVT), institutia care a eliberat diploma.


Pe rolul Tribunalului Bihor, a fost inregistrata o cerere a UVT de anulare a diplomei de doctor in Management obtinuta de Florian Bodog, care ar fi copiat pasaje intregi dintr-o carte.


Numai ca termenul legal de un an a expirat pe 25 iulie 2020, iar UVT a introdus actiunea abia pe 24 septembrie 2020, cu doua luni intarziere.


Legea prevede ca "diploma de doctor este revocata sau anulata prin hotararea definitiva a unei instante judecatoresti", dar si ca "institutia emitenta introduce actiunea in anularea diplomei in termen de un an de la data dispozitiei de retragere a titlului de doctor".


Bodog: "Din punctul meu de vedere, nu am plagiat"


Contactat de Libertatea, fostul ministru al Sanatatii a sustinut ca "teza mea fost elaborata in doua etape. Prima etapa, cand traia profesorul Demetrescu, iar continuarea am facut-o la Timisoara. Din punctul meu de vedere, nu am plagiat. La momentul la care a fost elaborata teza, tot continutul era original".


Florian Bodog a precizat apoi ca "din teza respectiva, s-a luat si s-a publicat intr-o carte, eu nefiind semnat in acea carte" si ca "in mod normal, ai voie sa publici in carte doar dupa ce comunici continutul tezei".


"Am folosit textele din partea pe care am lucrat-o cat timp traia profesorul Demetrescu alaturi de colega mea, in cadrul unui proiect de cercetare, si am fost de acord sa le publice in carte, fara sa mai fiu trecut si eu ca autor", a adaugat actualul candidat pe listele PSD Bihor la alegerile parlamentare.


"Dar exista document semnat de autoare, in care recunoaste ca aceasta carte a fost elaborata de amandoi. In mod normal, acuzatia de plagiat o face autorul, iar ea nu a spus ca am plagiat", a mai spus Bodog pentru ziar.


Fostul ministru al Sanatatii a mai sustinut ca ceea ce se intampla acum are legatura cu faptul ca este candidat pe listele PSD Bihor la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.


Este o chestiune politica, reincalzita acum. Dar mai este un proces in instanta, cel prin care eu am atacat decizia CNATDCU in justitie, anul trecut, si care este un proces in curs

Florian Bodog, pentru Libertatea:

CNATDCU, in 2019: Florian Bodog si-a plagiat teza de doctorat


Florian Bodog a ramas fara titlul de doctor in Management dupa ce CNATDCU a decis ca si-a plagiat teza de doctorat, copiind dintr-o carte, a informat PressOne in iulie 2019. Dezvaluirea initiala a fost facuta tot de PressOne, in octombrie 2017.


Conform sursei citate, fostul ministru al Sanatatii, in functie la acel moment, ar fi plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat in Management, intitulata ,,Managementul si marketingul unitatilor sanitare" si sustinuta in 2008 la Universitatea de Vest din Timisoara.


Florian Bodog a fost ministru al Sanatatii in perioada ianuarie 2017-ianuarie 2018.


Comments