URMARITI LIVE | Klaus Iohannis a anuntat ca scoala incepe pe 14 septembrie. ,,Majoritatea elevilor vor merge fizic la scoala"

URMARITI LIVE | Klaus Iohannis a anuntat ca

URMARITI LIVE | Klaus Iohannis a anuntat ca scoala incepe pe 14 septembrie. ,,Majoritatea elevilor v...


Presedintele Romaniei a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca noul an scolar preuniversitar va incepe pe 14 septembrie, iar in fiecare scoala au fost elaborate trei scenarii, in functie de numarul de bolnavi.Libertatea va prezinta cele mai importante declaratii facute de Klaus Iohannis:


Pe 14 septembrie incepe noul an scolar preuniversitarAsta inseamna ca majoritatea elevilor va merge efectiv, fizic, la scoala.Au fost elaborate trei scenarii in functie de gravitate, fiind valabile nu doar pentru scoli.Scenariul verde - care inseamna ca in localitatea respectiva este mai putin de o persoana detectata, in medie, cu coronavirusScenariul galben - cu risc mediuScenariu rosu - care inseamna ca scoala se inchide de tot.

Klaus Iohannis i-a chemat, astazi, la Palatul Cotroceni, pe premier si pe ministri, dar si pe Raed Arafat, pentru a discuta daca si in ce conditii vor fi deschise scolile.


In urma cu cateva zile, seful statului a spus ca ar fi compliat ca in Romania sa existe doar scoala online si cel mai posibil scenariu este unul mixt, in care scolile sunt deschise pentru un numar limitat de elevi, dar se fac si cursuri online.


Intrebat cum se vor deschide scolile peste o luna, ministrul Sanatatii a recunoscut ca nu stie.


,,Nu facem supozitii intr-un context in care suntem la o luna si jumatate fata de inceputul scolii. In a doua jumatate a lunii august va vom spune exact cum se va deschide scoala", a declarat Nelu Tataru, intrebat fiind cum vede deschiderea anului scolar daca se va mentine evolutia epidemiei.


Anterior, premierul Orban a spus ca scoala va incepe in conditiile pe care le va permite evolutia epidemiei.


Comments