USR, dispus sa renunte la Ciolos daca PNL nu-l mai propune pe Citu premier. Catalin Drula: "Ar fi o varianta de deblocare pentru refacerea coalitiei"

USR, dispus sa renunte la Ciolos daca PNL

USR, dispus sa renunte la Ciolos daca PNL nu-l mai propune pe Citu premier. Catalin Drula: "Ar fi o...

Catalin Drula a fost intrebat, miercuri seara, daca au existat discutii ca Dacian Ciolos sa-si depuna mandatul inainte de a ajunge in Parlament, in cazul in care nu se formeaza o majoritate.

"A fost intrebat si domnul Ciolos despre asta si a spus ca este o decizie pe care inca urmeaza sa o luam. Parerea mea este ca nu ne putem juca cu mandate. Daca ar exista din aceste negocieri, spre exemplu, un pas de deblocare in care sa se refaca coalitia cu alt premier de la PNL...", a raspuns vicepresedintele USR, la TVR.

Intrebat daca Dacian Ciolos ar putea renunta la mandat si daca PNL ar veni cu o alta propunere de premier in afara de Florin Citu, Drula a raspuns:

"Eu cred ca da. Scopul nostru este sa facem un guvern si asta ar fi o varianta de deblocare, dar altfel, daca aceste discutii nu se concretizeaza, pana la urma trebuie sa facem niste pasi in logica institutionala. Presedintele a propus un premier, acesta isi alcatuieste lista ministrilor, un program si il supune votului Parlamentului", a adaugat vicepresedintele USR, potrivit g4media.

USR a anuntat miercuri, dupa prima intalnire a lui Dacian Ciolos cu liderii PNL, UDMR si al minoritatilor nationale ca va continua discutiile cu fostii parteneri de coalitie pentru formarea unei majoritati si, in paralel, va elabora programul de guvernare si o lista de ministri. Comitetul Politic al partidului a fost convocat duminica. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Comments