USR face un pas inainte: aproba programul si echipa guvernamentala. Comitetul Politic, convocat duminica

USR face un pas inainte aproba programul si

USR face un pas inainte: aproba programul si echipa guvernamentala. Comitetul Politic, convocat dumi...

Biroul National al USR s-a reunit dupa prima intalnire a premierului desemnat, Dacian Ciolos, cu liderii PNL, UDMR si al minoritatilor nationale. Discutiile in vederea formarii unei majoritati nu s-au incheiat cu o concluzie, o noua intalnire urmand sa aiba loc vineri.

Dacian Ciolos, o noua intalnire, vineri, cu PNL si UDMR: Sa vedem daca PNL isi asuma responsabilitatea, ei n-au venit cu propunere de premier

Miercuri seara, Biroul National al USR a analizat toate scenariile.

"In asteptarea deciziilor din forurile interne ale acestor acestor partide, Biroul National al USR convoaca pentru duminica, la ora 18:00, Comitetul Politic, "avand un singur punct pe ordinea de zi - analiza si aprobarea programului de guvernare si a echipei guvernamentale", se arata intr-un comunicat.

Ciolos a subliniat ca prioritare sunt discutiile privind refacerea coalitiei.

"Pentru mine, in calitate de prim-ministru desemnat, lucrurile sunt clare. Vom cauta sa reformam coalitia cu PNL si UDMR si pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formula de guvernare cu presedintii celor doua partide. Insa, in paralel cu aceasta incercare de negociere, am luat cateva decizii pentru ca avem un calendar clar si scurt pentru a prezenta un guvern in Parlament si asta se va intampla si daca ajungem la un acord, si daca nu. In aceste conditii, Biroul National al USR a decis sa continue discutiile cu fostii parteneri, in paralel cu redactarea unui program de guvernare si propunerea unei liste de ministri. Dorinta noastra e refacerea coalitiei, iar in cazul in care negocierile dureaza mai mult decat perioada formala sau esueaza e nevoie sa oferim o solutie functionala pentru un nou guvern", a transmis liderul USR.

Citeste si: "Florin Citu: Dacian Ciolos are responsabilitatea de a gasi o majoritate. Este clar ca NU mai exista coalitia PNL-USR"

Comments