Val de proteste in Capitala: Politistii si cadrele medicale ies din nou in strada. Ce masuri au luat jandarmii

Val de proteste in Capitala Politistii si

Val de proteste in Capitala: Politistii si cadrele medicale ies din nou in strada. Ce masuri au luat...

entru a fi respectate prevederile legale in vigoare privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice si participarea persoanelor fizice la mitinguri sau demonstratii, activitatile vor avea loc in diferite intervale orare si mai multe locatii.

In Piata Victoriei, are loc un protest in intervalul orar 10.00-12.00 si 10.00-13.00, pe trotuarul din fata Muzeului Antipa, pe trotuarul de pe calea Victoriei nr. 155 si nr. 224 si pe trotuarul de la intersectia Bd. Lascar Catargiu cu Bd. Iancu de Hunedoara.

In Piata Constitutiei (Palatul Parlamentului), manifestatia va avea loc intre orele 12.00-16.00, pe trotuarul din fata institutiei si in Parcul Izvor.

Un alt eveniment de protest va fi in Piata Universitatii, Piata Romana si Parcul Coltea, intre orele 10.00-14.00 si in zona Piata Unirii (aleea Dealul Mitropoliei nr. 7), Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei, intre orele 10.00-16.00.

Si cadrele medicale protesteaza, in fata Parlamentului, in ziua in care bugetul pe 2021 ajunge in Legislativ pentru aprobare. Medici, asistenti, infirmieri si brancardieri isi striga nemultumirile fata de inghetarea veniturilor.

Jandarmii bucuresteni au anuntat ca vor fi prezenti la toate aceste manifestatii pentru asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica pe timpul desfasurarii acestor evenimente.

,,Reamintim faptul ca, in conformitate cu prevederile legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 coroborate cu prevederile HG nr. 35/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu 12 februarie 2021 organizarea de mitinguri si demonstratii este permisa, cu un numar de participanti de maximum 100 de persoane, in conditiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, (republicata).

Pentru prevenirea contaminarii si limitarii raspandirii virusului SARS -CoV-2, jandarmii bucuresteni recomanda participantilor la aceste activitati: -sa poarte masca sanitara de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura; -sa respecte masurile de igiena (dezinfectarea mainilor) si sa mentina distanta fizica de minimum 1 metru intre participanti.

In egala masura, recomandam persoanelor care vor participa la aceaste adunari publice sa manifeste intelegere fata de masurile luate, sa adopte un comportament civilizat, sa respecte indicatiile jandarmilor, sa evite conflictele de orice natura si sa anunte cea mai apropiata patrula de jandarmi daca observa persoane care au un comportament antisocial", a transmis Jandarmeria.

Comments