VESTE BUNA PENTRU FERMIERI - Guvernul infiinteaza o noua structura

VESTE BUNA PENTRU FERMIERI - Guvernul infiinteaza o noua structura

VESTE BUNĂ PENTRU FERMIERI   Guvernul înfiinţează o nouă structură, special destinată fermierilor, pentru ca aceștia să poată discuta într-un mod civilizat și organizat despre problema subvențiilor primite de la stat.

VESTE BUNĂ PENTRU FERMIERI   Guvernul înfiinţează la APIA un Consiliul Consultativ din care vor face parte şi fermieri. Este o structură care se va întruni periodic pentru a dezbate problema subvenţiilor. În ultimele luni au fost probleme frecvente cu plata acestora în România, dar şi în alte state europene. Întârzierea a fost cauzată de modificarea schemei de plăţi la nivel european, spune premierul. Acesta a precizat că astfel de situaţii nu trebuie speculate politic. Asta în contextul în care în Parlament a fost aprobată o moţiune simplă împotriva ministrului agriculturii pe motiv că plăţile la subvenţii au fost întârziate.

„O să vă propunem un proiect de modificare a legii de funcționare a APIA în care să introducem și această structură, care să ne permită pe viitor să putem discuta toate lucrurile astea, inclusiv când apar probleme și mai ales când apar probleme din cauza proastei funcționări a administrației, ele să poată fi discutate într-un cadru organizat și nu doar speculate politic”, relatează Premierul Romîniei, Dan Cioloș, cu privire la noua structură de stat.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments