Vesti bune de la Comisia Europeana: A aparut un nou tratament pentru COVID

Vesti bune de la Comisia Europeana A aparut

Vesti bune de la Comisia Europeana: A aparut un nou tratament pentru COVID

Sursa citata precizeaza ca acest pas important marcheaza cea mai recenta evolutie a acestui prim portofoliu format din cinci solutii de tratament promitatoare, anuntate de Comisie in cadrul Strategiei Terapeutice COVID-19 a UE, in iunie 2021.

Potrivit Comisiei Europene, 18 state membre s-au inscris la achizitia comuna de pana la 220.000 de tratamente.

Comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides, sustine ca vaccinarea anti-Covid se desfasoara in parametri optimi, insa este nevoie si de un alt raspuns in fata noului coronavirus, in contextul in care infectarile continua.

Totodata, oficialul european a mai subliniat faptul ca prin contractul incheiat marti, CE isi respecta angajamentul in temeiul strategiei UE privind facilitarea accesului la medicamente de ultima generatie pentru pacientii infectati cu noul coronavirus.

De ce este nevoie de noul tratament

,,Peste 73% din populatia adulta a UE este in prezent vaccinata complet, iar aceasta rata este inca in crestere. Insa vaccinurile nu pot fi singurul nostru raspuns in fata COVID-19. Oamenii continua sa se infecteze si sa se imbolnaveasca. Va trebui sa ne continuam eforturile de a preveni imbolnavirile prin vaccinare si in acelasi timp sa ne asiguram ca le putem trata cu solutii terapeutice. Prin semnatura de azi, incheiem cea de-a treia achizitie si ne respectam angajamentul in temeiul Strategiei Terapeutice a UE privind facilitarea accesului la medicamente de ultima generatie pentru pacientii COVID-19", a declarat comisarul european pentru sanatate, Stella Kyriakides.

Desi vaccinarea ramane cea mai puternica arma atat impotriva virusului cat si a variantelor sale, tratamentele au un rol extrem de important in strategia de raspuns la COVID-19. Acestea contribuie la salvarea de vieti, accelereaza timpul de recuperare al bolnavilor, reduc durata de spitalizare si in ultima instanta reduc din presiunea asupra sistemelor de sanatate.

Tratamentul dezvoltat de Eli Lilly este o combinatie de doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab si etesevimab) recomandat pacientilor cu coronavirus care nu necesita oxigen, dar prezinta un risc ridicat de a dezvolta o forma severa de COVID-19. Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute in laborator care imita capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Fuzioneaza cu proteina spike si astfel blocheaza atasarea virusului la celulele umane.

Comments