VIDEO Iohannis: Pandemia nu va lua sfarsit nici in ianuarie, nici in martie

VIDEO Iohannis Pandemia nu va lua sfarsit

VIDEO Iohannis: Pandemia nu va lua sfarsit nici in ianuarie, nici in martie

"Actuala situatie epidemiologica este ingrijoratoare dar pandemia nu va lua sfarsit nici in ianuarie, nici in martie, asa cum fals lasa sa se inteleaga cei care sustin amanarea alegerilor," a afirmat seful statului.

O alta tema falsa, a afirmat Iohannis, ar fi si cea referitoare la testarea in masa a populatiei.

"In primul rand, Romania nu are capacitatea de a face testarea in masa, nu avem dotarile, nu avem personalul si nici nu este recomandata decat de catre persoane care vor sa para interesante. In Romania, ar fi mult mai eficient sa testam toate persoanele suspecte. Faptul ca am ajuns la 37.000 de teste pe zi e un lucru de apreciat daca ne gandim de unde am pornit." a afirmat presedintele.

Seful statului a recunoscut ca actualii guvernanti au facut greseli. "Este evident ca unele autoritati s-au balbait. E clar ca autoritatile trebuie sa fie mai bine organizate, sa prevada evenimentele si sa le explice. Lucrurile sunt duse la nivelul autoritatilor locale pentru ca acolo trebuie sa se ia decizia pentru fiecare localitate. Acest principiu al subsidiaritatii e unul valoros si important in democratiile consolidate. Se vor invata."

Comments