VIDEO | Momentul in care Dumitru Buzatu primeste mita de 1,2 milioane de lei. ,,Sarut mana, Emil. In...


Dumitru Buzatu deschide portbagajul masinii sale, moment in care omul de afaceri Emil Savin, denuntatorul din dosar, ia o geanta maro de pe bancheta din spate a masinii sale si o pune in portbagaj, potrivit imaginilor din timpul flagrantului obtinute de Libertatea de la surse judiciare. Jurnalistii G4Media au obtinut si stenogramele discutiei din momentul in care Dumitru Buzatu cere si primeste mita.


Geanta maro, care continea 2.500 bancnote de 500 de lei fiecare, a fost pusa la dispozitie de catre DNA pentru realizarea flagrantului.


Banii gasiti in portbagajul lui Dumitru Buzatu in timpul flagrantului

Mita a fost oferita de catre omul de afaceri la 17.15, la baza de pescuit de la Carja a omului de afaceri Emil Savin, cunoscut in Moldova ca ,,Farmazon". La 19.12, Dumitru Buzatu a fost oprit de catre procurori care in timpul perchezitiei auto au gasit geanta cu banii marcati, potrivit informatiilor din referatul DNA prin care se cere arestarea lui Dumitru Buzatu.


Stenograme de la dosar


Jurnalistii G4Media publica si stenograme cu dialogul dintre cei doi in momentul in care se ofera mita. ,,Sarut mana, Emil! Inca o data iti multumesc, ca eram pe drojdie", a spus Buzatu dupa ce a luat geanta, potrivit stenogramelor.


Dumitru Buzatu a negat in fata procurorilor ca a primit mita. ,,Aceasta geanta si suma de bani din interior imi apartine, sunt bani din economiile mele", a spus liderul CJ Vaslui, doar ca banii erau marcati de DNA pentru realizarea flagrantului.


Ulterior, Buzatu le-a spus procurorilor ca de fapt i-a cerut lui Savin un imprumut de 125.000 de lei si este surprins sa vada acum ca de fapt i-a dat 1,25 de milioane de lei, nestiind despre ce e vorba.


Suma de bani reprezenta un procent de 10% din valoarea unui contract pe care denuntatorul il incheiase cu Consiliul Judetean Vaslui si care avea ca obiect reabilitarea si modernizarea unor drumuri din judetul Vaslui astfel incat contractul sa se deruleze in bune conditii, iar CJ Vaslui sa plateasca facturile, potrivit DNA.


G4Media mai prezinta si stenograme cu discutia dintre Dumitru Buzatu si un martor, din 22 septembrie, in care se prezinta modul in care fostul lider PSD Vaslui cere mita.


BUZATU: Ai pescuit ceva?Martor: Am prins cate un peste toti!BUZATU: Altceva ... decat peste?Martor: Altceva n-am prins! Inca n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!BUZATU: Hai ca vin si eu pana la voi acolo sa vad!Martor: Hai! Hai!BUZATU: Aranjati acolo, cand vin eu sa se prinda pestele ca lumea! Nu mai umblati cu prostii!Martor: Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a facut cerere scrisa, referat tot, gata! BUZATU: ... cand vin ... vin, pescuiesc 5 minute si plec!Martor: Gata! Da! Da! Dar cat dureaza ca sa-i spun lui EMIL sa vina cu mancarea calda? BUZATU: Acuma vin! Acuma ajung!Martor: Acuma ajungeti?BUZATU:Acuma, vin acum, da."


Sambata, Tribunalul Vaslui a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile pe numele fostului lider PSD Vaslui, care a fost exclus tot sambata din partid ca urmare a flagrantului.


Referatul prin care DNA a cerut arestarea lui Dumitru Buzatu:


Comments