VIDEO/ Procesul in cazul Caracal a inceput. Dinca si familia celor doua fete disparute cer refacerea anchetei. Decizia, amanata

VIDEO/ Procesul in cazul Caracal a

VIDEO/ Procesul in cazul Caracal a inceput. Dinca si familia celor doua fete disparute cer refacerea...

UPDATE: Magistratii Tribunalului Olt au stabilit data de 3 iunie ca termen pentru pronuntare in ceea ce priveste solicitarile facute de familiile Melencu si Macesanu, dar si de Gheorge Dinca, cu privire la refacerea rechizitoriului in dosarul Caracal.

La termenul de miercuri al procesului, au fost judecate serie de exceptii si cereri invocate de partile din proces. Atat Dinca, cat si familiile victimelor cer refacerea rechizitoriului.

In sala de judecata a fost prezent si Stefan Risipiteanu, acuzat de viol. Magistratii Tribunalului Olt au decis, acum doua saptamani, prelungirea arestului preventiv pentru cei doi inculpati din Dosarul Caracal.

Avocatul familiei Melencu sustine, in continuare, la patru luni de la trimiterea in judecata a dosarului, ca fetele nu sunt moarte si ca exista neconcordante mari la dosar.

"Rechizitoriul e mai mult decat o fabulatie. Aceasta colectie nemaiintalita de abuzuri, ilegalitati. Este un semnal de alarma daca un judecator accepta ceea ce este acolo (in dosar -n.r.). E un dezastru! Avem trimisa in judecata o persoana pentru o fapta care nu exista. Daca nu dovedesti moartea cuiva, cum poti sa pedepsesti pe cineva? Luiza, legal, nu este decedata", a afirmat Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, la Realitatea Plus.

Avocatul sustine ca toate expertizele din dosar au fost facute fara ca sa fie convocat, asa cum impune logea. "Au spus ca nu e nevoie, ca nu doresc sa fim prezenti. S-a infirmat Codul de Procedura Penala. Va spun, acesta este un caz emblematic, un caz- scoala de <<Asa nu se face!>>. Incalacari ale drepturilor oamenilor, ale drepturilor fundamentale", a spus avocatul, referindu-se la datele din rechizitoriul din acest dosar.

La randul sau, Monica Melencu, mama Luizei, cere si ea reluarea anchetei si acuza neconcordantele din rechizitoriu.

"Nu exista probe. Pe ce se bazeaza dosarul? Tot ce e aici e de sus in jos, nu stiu ce se va intampla. Cer ca judecatoarea sa analizeze dosarul cu foarte mare atentie. (...) Copii au fost traficati. Este facut dosarul cu picioarele. Sunt multe neconcordante, neadevaruri spuse in acest dosar. Acest dosar se voia musamalizat", a spus Monica Melencu, prin telefon, la Realitatea Plus.

Ea a afirmat ca tot ce isi doreste in acest momente este sa afle adevarul. "Sa se uite in ochii mei. Am spus-o si o spun. Nu vreau nimic de la statul roman decat atat. Sa ne spuna adevarul. Sa imi spuna unde e Luiza. Sa spuna ce s-a intamplat, sa spuna adevarul. Cred ca lectia e invatata intr-un an de zile. Nu vreau aberatii. (...) Imaginea cu fiica mea inainte de rapire mi-a ramas in minte. Vrem sa stiu ce s-a intamplat cu adevarat. (...) Jur ca voi lupta pentru a afla adevarul... pentru ca Luiza nu merita asta", a adaugat femeia.

Va reamintim ca Gheorghe Dinca a fost trimis in judecata la inceputul anului de procurorii DIICOT, dar starea de urgenta a amanat debutul procesului. Astfel, pe 15 ianuarie a fost inregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea in judecata a celor doi inculpati din ,,cazul Caracal", Gheorghe Dinca (pentru infractiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - doua fapte, omor calificat - doua fapte, profanare de cadavre - doua fapte) si Stefan Risipiteanu (pentru infractiunea de viol).

Dinca este acuzat ca le-a ucis pe cele doua fete - Luiza Melencu si Alexandra Macesanu - in locuinta sa din Caracal si a fost trimis in judecata, de catre procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat si profanarea de cadavre. Risipiteanu a fost trimis in judecata pentru viol.

Comments