Vinete la cuptor – cum sa pregatesti vinetele in retete inedite

Vinete la cuptor – cum sa pregatesti vinetele in retete inedite

Vinete la cuptor – cum sa pregatesti vinetele in retete inedite


Cand vrei sa pregatesti o masa rapida de sezon, iti propunem sa incerci o reteta de vinete la cuptor. Aromate si pline de savoare, vinetele se pregatesc intr-o varietate de feluri, foarte usor, alaturi de cateva alte ingrediente. Iata ce retete iti propunem.


O masa rapida si sanatoasa in acelasi timp poate fi pregatita extrem de usor acasa doar din cateva ingrediente. Vezi cum gustul se intrepatrunde perfect in cele mai bune retete de vinete la cuptor.


Retete cu vinete la cuptor
Retete cu vinete

Vinete la cuptor cu branza si usturoi
doua vinete; 150 ml ulei de masline; 100 g branza telemea sau feta, cascaval ori mozzarella; 4 catei de usturoi taiati in felii subtiri; cateva frunze de busuioc proaspat; cateva fire de cimbru proaspat sau uscat.
Mod de preparare

Vinetele se spala si se sterg bine, dupa care se taie pe lung in doua bucati. Miezul vinetelor se cresteaza in forma de romburi, iar deasupra se presara sare, mai ales intre crapaturile miezului de vinete. Se stropesc vinetele cu ulei de masline.


Se amesteca telemeaua cu usturoiul taiat feliute mici si subtiri, iar compozitia se pune peste vinete si in crapaturile acestora, pentru a intra cat mai in profunzime. Ierburile aromatice se taie marunt si se presara deasupra vinetelor, mai ales in crapaturile formate pentru a nu se arde la cuptor.


Vinetele se stropesc din nou cu putin ulei de masline si se pun in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade pentru a se coace timp de 40-45 de minute. Vinete la cuptor rumenite cu o aroma inedita.


Vinete cu branza si usturoi la cuptor

Vinete la cuptor
o vanata mare sau doua mici 500 g rosii in bulion o ceapa alba 2 catei usturoi doua linguri ulei sare piper verdeata pentru servit
Mod de preparare

Vanata se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 10 minute sa-si lase sucul. Intre timp, ceapa se taie pestisori, iar usturoiul se piseaza.Se sterg vinetele de sucul lasat, se ung cu ulei si usturoi si se asaza intr-o forma de cuptor. Se presara cu sare si piper.Se toarna continutul unei cutii de rosii in bulion si se da la cuptor. Se consuma calde cu verdeata presarata deasupra, dupa gust.


Sursa reteta: Retetepractice.ro


Vinete la cuptor cu rosii si parmezan
doua vinete mari; 200 g pesmet; 3 oua; 200 g faina; Ulei de floarea-soarelui pentru prajit; Oregano, sare si piper. Ingrediente pentru sos 50 ml ulei de masline; o ceapa; 4-5 catei de usturoi; doua conserve de rosii taiate fin; 200 g mozzarella; 150 g parmesan razuit; o lingura de ierburi aromatice: oregano, cimbru, busuioc.
Vinete cu rosii si parmezan - reteta la cuptor

Mod de preparare

Vinetele se taie in felii subtiri (2 cm grosime) si se sareaza pe ambele parti. Se lasa timp de 10 minute, apoi se tamponeaza cu un servetel pentru a sterge apa in exces pe care o lasa vinetele. Intre timp, se bat ouale intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, iar intr-un bol separat se amesteca pesmetul cu ierburile aromatice.


Fiecare felie de vanata se trece prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei, la foc moderat, pana se rumenesc bine pe ambele parti si capata o crusta crocanta.


Intre timp se pregateste sosul. Se pune ulei la incins, se caleste ceapa pana devine sticloasa, se adauga si rosiile si ierburile aromatice, iar sosul se lasa la fiert pentru 15 minute, pana capata o consistenta.


Intr-o tava mare se pune un strat de sos cat sa acopere fundul tavii, apoi un strat de vinete, apoi din nou un strat de sos si deasupra mozzarella, parmezan si inca un strat de vinete. Se repeta straturile in functie de ingrediente, astfel incat ultimul strat sa fie din mozzarella si parmezan.


Preparatul se pune la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, pana cand stratul de deasupra prinde o crusta aurie.


Vinetele se scot din cuptor, deasupra se presara patrunjel proaspat si se consuma calde.


Rulouri de vinete si dovlecei la cuptor
o lingura ulei cu aroma de rozmarin o lingura otet din orez un catel de usturoi doua galbenusuri 500 g crema de branza (sau branza de vaci) doua rosii uscate conservate in ulei un dovlecel (cca 250 g) o vanata mai mare (cca 350 g) piper 6-7 masline taiate felii
Mod de preparare

Mai intai se pregatesc legumele: se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri, pe lung. Pe gratarul incins, se pun feliile de dovlecel si de vanata cat sa prinda culoare si sa se inmoaie putin. Se scot si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se pregateste umplutura. Crema de branza se amesteca cu galbenusurile, rosiile taiate cubulete, usturoiul tocat marunt, otetul si lingura de ulei si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se omogenizeaza compozitia.


Feliile de dovlecel si de vanata se ung cu un strat subtire de crema, se pun cate 3-4 feliute de masline, apoi se ruleaza si se asaza intr-o forma rotunda termorezistenta, unsa cu ulei. Rulourile se coc in cuptorul preincalzit la 200? C, timp de 20-25 de minute. Cand sunt gata, se orneaza cu rozmarin proaspat si se servesc cu restul de crema de branza.


Sursa reteta: Retete.unica.ro


Rulouri de vinete la cuptor

Vinete pe pat de rosii la cuptor
doua vinete mari; 500 g piept de pui tocat; 50 g orez cu bobul lung; doua cepe rosii; 4 rosii; un gogosar; cimbru; sare; piper; o capatana usturoi; 3-4 linguri ulei de masline; parmezan; o lingura concentrat de legume.
Mod de preparare

Se spala si se taie vinetele cu coaja cu tot. Se presara sare si se scoate o parte din miez, cat sa se poata umple. Jumatatile de vinete se stropesc cu ulei de masline si se baga la cuptor sa se rumeneasca.


Separat, se taie ceapa rosie solzisori, se curata usturoiul si se toaca marunt. Gogosarul se desface si se taie felii subtiri. Toate se pun in putin ulei la calit. Pieptul de pui se toaca mai mare si se amesteca cu ceapa, usturoiul si gogosarul calite, se adauga orezul, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, rozmarin si cocentrat de legume si se calesc circa 30 minute. Se lasa la racit cateva minute.


Vinetele coapte se umplu cu carnea tocata si se baga in cuptor. Se oparesc rosiile, se zdrobesc cu blenderul si se adauga in tava cu vinetele. Se servesc calde si se orneaza cu parmezan si cu crengute de cimbru si rozmarin.


Sursa reteta: Retete.unica.ro


5 Retete cu vinete la cuptor foarte usor de incercat pentru masa de pranz ori cina.


Sursa foto: Shutterstock.com


Comments