Violente la manifestatiile antiguvernamentale din Bulgaria! Trei raniti si sase arestari

Violente la manifestatiile

Violente la manifestatiile antiguvernamentale din Bulgaria! Trei raniti si sase arestari

Aproximativ 5.000 de manifestanti au scandat, in fata sediului Guvernului din Sofia, "Mafia!" si "Demisia!", iar protestatarii violenti au vrut sa intre in sediul Parlamentului, aflat in apropiere. Politistii au intervenit in forta dupa ce un grup de manifestanti a spart geamuri si a aruncat cu sticle umplute cu lichid inflamabil si vopsea, au anuntat reprezentantii fortelor de ordine.

"Politisti care incercau sa salveze un tanar atins de un exploziv aruncat in mijlocul multimii au fost atacati de manifestanti", a declarat adjunctul directorului Politiei din Sofia, Anton Zlatanov. Potrivit acestuia, printre protestatarii violenti se afla si suporteri ai cluburilor de fotbal. In urma confruntarilor cu fortele de ordine, sase persoane au fost arestate.

Opozitia socialista a anuntat ca va depune o motiune de cenzura impotriva guvernului, potrivit Agerpres.

De sase zile, mii de bulgari cer in strada, in Sofia si alte orase, demisia guvernului. Protestele au fost declansate de anuntul Parchetului privind arestarea a doi consilieri ai presedintelui Rumen Radev. Manifestantii au interpretat perchezitiile ca fiind un atac asupra presedintelui, sprijinit de socialisti. Acestia cer Parchetului sa se ocupe de problema legata de oligarhie, nu sa-l atace pe seful statului.

Comments