Volkswagen primeste amenda maxima de 5

Volkswagen primeste amenda maxima de 5 mil. euro in Italia, pentru dezinformarea clientilor, in scan...

Grupul auto german Volkswagen a fost amendat de Autoritatea pentru concurenta din Italia (AGCOM) cu cinci milioane de euro, ''din cauza practicilor comerciale incorecte'', deoarece ''consumatorii au fost gresit informati in reclame cu privire la nivelul de poluare al vehiculelor diesel'', transmite DPA, preluata de Agerpres.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (din care peste 700.000 in Italia) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

AGCOM a specificat ca amenda de cinci milioane de euro este nivelul maxim care poate fi impus in astfel de circumstante. Ea reprezinta aproximativ 7 euro pentru fiecare masina echipata cu softul ilegal care a fost vanduta pe piata italiana.

Subsidiara Volkswagen din Italia a anuntat ca va face apel impotriva amenzii.

In iunie, Volkswagen a anuntat ca va cheltui 15,3 miliarde de dolari in SUA pentru a rascumpara vehiculele de la consumatori si pentru a finanta tehnologii ecologice, dar ca nu va aplica aceleasi corectii si in Europa.

In consecinta, comisarul european pentru Justitie,Vera Jourova, a declarat ca lucreaza impreuna cu organizatiile pentru protectia consumatorilor din UE pentru a obliga grupul german sa acorde despagubiri clientilor sai din Europa, la fel cum a facut si in SUA.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Comments