Zece momente dupa prima zi de la Euro 2024. Detalii care nu se vad la TV

Zece momente dupa prima zi de la Euro 2024. Detalii care nu se vad la TV

Zece momente dupa prima zi de la Euro 2024. Detalii care nu se vad la TV


Campionatul European de fotbal a debutat, vineri, 14 iunie, cu partida Germania - Scotia 5-1. Fanii din intreaga lume au trait intens momentul in fata televizoarelor, dar multe detalii de la marea sarbatoare a fotbalului nu au fost surprinse sau au fost putin popularizate de camerele TV, informeaza Gazeta Sporturilor.


1. Preturi la Allianz Arena& Un covrig a costat 30 de lei, la fel ca un hotdog sau un sandvici cu pui. Berea cu si fara alcool se vindea cu 70 de lei litrul! Deci un pahar normal a costat 35 de lei. Si cozile au fost mari, preturile nu i-au speriat pe fani.


Fanii au stat la randuri uriase pentru a-si achizitiona un covrig sau o bere. Foto: Andrei Craitoiu/GSP

2. Pahare de bere speciale.& Paharele in care fanii au primit berea pe stadion au fost special facute pentru Euro 2024.& Machetele celor zece stadioane gazda au fost imprimate pe pahare.&


Pe paharele de bere sunt machetele celor zece stadioane pe care se joaca la Euro 2024. Foto: Andrei Craitoiu/GSP

3. Imnurile pe tabela!& Organizatorii turneului final au decis ca la intonarea celor doua imnuri ale echipelor participante, versurile sa fie afisate pe tabela in timp real pentru ca fanii sa nu aiba probleme.


Imnul Germaniei, dar si al Scotiei a fost intonat de fani ca la karaoke Foto: Andrei Craitoiu/GSP

4. Fara foi de joc! UEFA a eliminat clasicele foi de joc pentru presa, au fost amplasate mai multe foi A4 cu un cod QR. Pe care-l scanezi si iti apar formatiile cu cele doua echipe.


Echipele de start vin prin cod QR Foto: Andrei Craitoiu/GSP

5. Fumatul interzis. Fumatorii nu au dreptul sa fumeze pe stadion, ci doar in curtea interioara a arenei, in unele puncte speciale marcate ca atare de catre organizatori.& Pe stadion sunt interzise complet inclusiv tigarile electronice!


6. Printre buruieni, la stadion. Mii de suporteri au fost nevoiti sa mearga pe camp, printre buruieni, pentru a putea ajunge la portile de acces ale stadionului din Munchen. Oricum, scotienii au ajuns mai mult ametiti la stadion dupa ce si-au facut de cap in centrul orasului.


Pana sa ajunga la stadion, fanii au trecut printr-un camp de balarii. Foto: Profimedia

7. Nevestele fotbalistilor, pe stadion. & Nevestele jucatorilor nemti nu aveau cum sa lipseasca de la primul meci al Germaniei la Euro.& Handbalista Anika Bissel, actuala sotie a lui Manuel Neuer, a fost prezenta pe Allianz Arena.&


Anika Bissel, sotia lui Manuel Neuer, prezenta pe Allianz Arena FOTO: Profimedia

8. Neuer, trimis la cabine. Inaintea meciului, Manuel Neuer& (38 de ani), portarul nationalei Germaniei, a fost trimis de arbitru la vestiare pentru a se schimba. Motivul? Neuer avea pe sub tricoul de joc o bluza de culoare neagra, aceeasi culoare pe care au avut-o si tricourile scotienilor si pentru a nu exista confuzie pe teren, portarul german a fost nevoit sa mearga la vestiare.


Manuel Neuer (tricou galben) a fost trimis de arbitru la cabina. Captura video

,,Rar vezi asa ceva. Inainte de startul meciului Germania - Scotia, Manuel Neuer a trebuit sa mearga la vestiare", a scris ziarul german& Bild.


9. Jucator mai batran decat selectionerul. Este pentru prima oara in istoria Campionatului European cand un selectioner utilizeaza un jucator mai in varsta decat el!


Selectionerul nationalei Germaniei, Julian Nagelsmann, va implini in iulie 37 de ani, in timp ce goalkeeperul nationalei, Manuel Neuer, a implinit in martie 38 de ani.&


Selectionerul Julian Nagelsmann (dreapta) discuta cu experimentatul portar Manuel Neuer

10. Cel mai complex Euro. Campionatul European care se desfasoara in Germania are cea mai complexa transmisiune TV.& Nu mai putin de 47 de camere vor filma fiecare faza care se va petrece pe teren.


,,Vor fi unghiuri de filmare din spidercam, din drone, din elicopter! Si, in premiera, spidercamul va cobori la fazele fixe la un metru si jumatate deasupra jucatorilor pentru un unghi inedit si nou in ceea ce priveste experienta telespectatorului in fata televizorului", a transmis FRF.


Dronele ajuta la filmarea meciurilor la Euro 2024. Foto: Profimedia

Comments