Zelenski spune ca Xi Jinping i-a spus ca nu va vinde arme Rusiei

Zelenski spune ca Xi Jinping i-a spus ca nu va vinde arme Rusiei

Zelenski spune ca Xi Jinping i-a spus ca nu va vinde arme Rusiei

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi ca Xi Jinping ,,mi-a dat cuvantul" ca nu va vinde arme Rusiei, in timpul unei conferinte de presa cu presedintele american Joe Biden, potrivit AFP.

,,Am avut o convorbire telefonica cu liderul Chinei. El a spus ca nu va vinde arme Rusiei. Vom vedea", a declarat Zelenski, care a adaugat: ,,Mi-a dat cuvantul sau".

Presedintele american Joe Biden si omologul sau ucrainean, Volodimir Zelenski, au semnat joi, la summitul G7 din Italia, un acord bilateral de securitate, pe 10 ani, menit sa intareasca apararea Ucrainei in fata invaziei ruse, informeaza Reuters.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a tinut un discurs la summitul G7 din Italia, in care le-a multumit liderilor reuniti acolo pentru ridicarea restrictiilor privind modul in care Ucraina poate sa foloseasca armele primite si pentru ca astfel au permis Kievului sa loveasca chiar in interiorul teritoriului rus.

Zelenski a declarat ca acest lucru a permis o ,,protectie sporita" pentru ucraineni impotriva atacurilor aeriene rusesti, dar ca Ucraina are nevoie de ,,pasi consecutivi" pentru a-si consolida capacitatatile cu raza lunga de actiune, relateaza Sky News.

De asemenea, el a cerut liderilor sa analizeze un proiect de reconstructie in stilul Planului Marshall, adoptat in SUA in 1948, prin care Washingtonul a trimis miliarde de dolari in Europa pentru a ajuta natiunile sa se refaca dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Comments