Ziua Eroilor, prima intalnire intre candidatii al sefia PNL si presedinte. Mesajul presedintelui

Ziua Eroilor, prima intalnire intre

Ziua Eroilor, prima intalnire intre candidatii al sefia PNL si presedinte. Mesajul presedintelui

,,Suntem astazi, impreuna, aici, pentru a celebra Ziua Eroilor nostri, odata cu sarbatoarea Inaltarii Domnului, un moment cu profunde semnificatii spirituale.

Cu acest prilej, aducem piosul nostru omagiu jertfei tuturor eroilor romani care, de-a lungul veacurilor, si-au sacrificat viata pe campurile de lupta, pentru pamantul romanesc, pentru apararea tarii si intregirea neamului, pentru libertate, dreptate si democratie.

Prin devotamentul si jertfa lor nepretuita au fost aparate integritatea si libertatea tarii si s-a afirmat demnitatea nationala a Romaniei.

Eroii neamului nostru au fost si continua sa fie adevarate simboluri ale abnegatiei, ale curajului si ale simtului datoriei. Lasand in urma lor lectia daruirii de sine pentru idealul de a servi patria, ei constituie modele demne de urmat pentru tinerele generatii si cele viitoare. Cea mai de pret mostenire este exemplul lor de credinta in idealurile nationale, de tarie si patriotism.

Valorile si principiile care le-au calauzit destinul ne raman si noua repere de responsabilitate pentru a lasa urmasilor nostri o Romanie dezvoltata, ai carei cetateni traiesc in unitate, prosperitate si solidaritate, o tara demna si pe deplin integrata in comunitatea statelor libere si democratice.

Avem astazi o Armata moderna, capabila sa isi indeplineasca misiunile conform angajamentelor pe care ni le-am asumat, alaturi de aliatii nostri din cadrul NATO si impreuna cu statele europene, pentru implementarea Politicii de Securitate si Aparare Comune a Uniunii.

Romania este in prezent un veritabil furnizor de securitate in regiunea Marii Negre, un aliat si un partener credibil si puternic in NATO si in Uniunea Europeana, precum si in relatia cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.

Aducem astazi un omagiu si militarilor romani cazuti la datorie in teatrele de operatii din Afganistan, Irak si Balcanii de Vest, precum si in misiunile derulate sub egida organizatiilor internationale la care Romania este parte. Ei au luptat pentru a apara interesele tarii noastre, demonstrand fermitatea angajamentelor Romaniei fata de aliatii si partenerii sai externi si fata de valorile democratiei.

Lectia de devotament, altruism, patriotism si spirit de sacrificiu pe care o reprezinta jertfa eroilor neamului romanesc trebuie sa ne inspire pe toti, sa ne apropie mai mult de valorile pe care este cladita Romania moderna: unitate, democratie, prosperitate si solidaritate.

Ne exprimam, totodata, adanca recunostinta si pretuire fata de personalul medical care si-a pierdut viata in aceasta teribila pandemie de COVID-19, indeplinindu-si profesia cu devotament fata de romani.

Avem datoria de a mentine vie memoria Eroilor Neamului si de a arata ca am inteles sensul luptei si jertfei lor supreme.

Recunostinta vesnica eroilor nostri!

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!", si-a incheiat presedintele alocutiunea.

Comments