10 cantece pe care CIA le-a folosit pentru a tortura prizonierii. Topul celor mai chinuitoare melodi...

O tehnica folosita de CIA este denumita ,,Dezorentare a sunetului", prin care, in esenta, prizonierii sunt obligati sa asculte muzica tare pentru perioade de 24 de ore. Dupa cum arata rapoartele, ,,detinutii au fost tinuti in intuneric complet si in mod constant inchisi in celule izolate, cu zgomot puternic sau muzica si doar o galeata pentru a o folosi pentru deseurile umane". Scopul acestei metode a fost de a ,,crea frica, de a dezorienta".

Alegerea muzicii pentru metodele de tortura ale CIA este facuta cu un anumit scop. Dupa cum a explicat detinutul britanic din Guantanamo Bay, Moazzam Begg: ,,Intr-un fel muzica nu m-a deranjat. Am crescut in Marea Britanie, stiam ce este. Dar satenii afgani, yemenitii, acesti tipi au fost nauciti, uimiti si confuzi."

Dupa cum a explicat sergentul Mark Hadsell: ,,Acesti oameni nu au auzit heavy metal. Ei nu pot intelege astfel de muzica. Daca pui o melodie timp de 24 de ore, functiile creierului si ale corpului incep sa o ia razna, sirul gandurilor se incetineste si vointa iti este rupta. Atunci venim si vorbim cu ei." In plus, muzica tare induce, de asemenea, privarea de somn si toate ororile care vin impreuna cu asta.

In timp ce aceasta metoda de tortura culturala a fost condamnata pe scara larga de muzicieni, Stevie Benton de la trupa Drowning Pool a carei melodie ,,Bodies" a fost folosita in aceste experimente, a comentat: ,,Consider ca este o onoare ca poate cantecul nostru ar putea fi folosit pentru a potoli un alt atac de la 11 septembrie sau ceva de genul asta." Cu toate acestea, ulterior solistul si-a retras delaratia si a sustinut ca citatele sale au fost scoase din context.

Iata topul melodiilor folosite de CIA pentru a teroriza prizonierii:

'Baby One More Time' - Britney Spears'Bodies' - Drowning Pool'Born in the U.S.A.' - Bruce Springsteen'Die MF Die' - Dope'Enter Sandman' - Metallica'Kim' - Eminem'Raspberry Beret' - Prince'Rawhide' - the Blues Brothers'Theme Song' - Barney & Friends'White America' - Eminem

Comments