10 scenarii apocaliptice aprobate de oamenii de stiinta! Ti se face pielea de gaina

10 scenarii apocaliptice aprobate de oamenii

10 scenarii apocaliptice aprobate de oamenii de stiinta! Ti se face pielea de gaina

Oamenii de știință sunt de părere că aceste 10 scenarii apocaliptice au șanse să se întâmple, chiar dacă acestea sunt destul de mici.

Acestea sunt cele 10 scenarii apocaliptice aprobate de oamenii de știință, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Impactul cu un asteroid

Dacă un asteroid cu un diametru de cinci kilometri ar intra în coliziune cu planeta noastră, praful rezultat în urma impactului s-ar ridica în atmosferă, ducând la schimbarea climatului și la diminuarea resurselor. Aerul ar fi irespirabil, lumina soarelui nu ar putea pătrunde prin norul de praf, iar plantele nu vor mai putea crește. Potrivit oamenilor de știință, un astfel de scenariu se petrece o dată la 20 de milioane de ani. Probabilitatea unui impact în timpul vieții noastre este de 0,00013%.

2. Un guvern incapabil

Un guvern incapabil să rezolve probelemele majore ale populației sale ar însemna un dezastru. Neputința controlului ar putea duce la instaurarea unui regim totalitar. Probabilitatea unui astfel de scenariu este necunoscută.

3. Inteligența artificială

Anumiți oameni de știință cred că dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o lume fără oameni. Aceștia spun că există o posibilitate ca mașinile să pornească un război împotriva oamenilor. Probabilitatea unui astfel de eveniment este de 0-10%.

4. Colapsul sistemului global

Sistemele politice și economice globale sunt interconectate și sunt adesea susceptibile eșecului. Un colaps economic ar duce la haos social sau chiar un război civil. Posibilitatea unui colaps al sistemului global nu este cunoscută.

5. Colaps ecologic

În acest scenariu, întrec ecosistemul ar suferi o schimbare drastică, fapt ce ar duce la extincție în masă. Numeroase specii ar dispărea cu mult mai repede decât în mod normal, creând un dezechilibru la nivelul ecosistemului. Posibilitatea unui colaps ecologic nu este cunoscută.

6. Nanotehnologie

Dezvoltarea unor mașinării cu precizie atomică ar putea duce la crearea unor materiale inteligente sau extrem de rezistente, fapt ce ar permite ca diferite grupuri să construiască arme de distrugere în masă noi. Posibilitatea unui astfel de eveniment este de 0,01%.

7. Schimbări climatice extreme

Potrivit Oxford University`s Future of Humanity Institute, schimbările climatice ar putea avea consecințe cu mult mai grave decât cele sugerate de majoritatea rapoartelor. Cele mai sărac țări ale planetei ar putea deveni complet nelocuibile, fapt ce ar conduce la foamete, declin social și migrare în masă. Probabilitatea uni astfel de eveniment este de 0,01%.

8. Război nuclear

Posibilitatea unui război nuclear în următorul secol este estimată la 10%. Un astfel de război ar putea duce la o iarnă nucleară, în care temperaturile extrem de scăzute ar distruge stratul de ozon. Probabilitatea unui război nuclear în timpul vieții noastre este de 0,005%.

9. Pantemie globală

O pandemie globală este un scenariu destul de probabil, șansle de producere fiind mai mari decât ne-am aștepta. Cercetătorii de la Oxford University’s Future of Humanity Institute dau drept exemplu recenta epidemie de Ebola din Africa sau pandemiile de gripă sau HIV din trecut. Probabilitatea unei pandemii globale în timpul vieții noastre este de 0,0001%.

10. Erupție supervulcan

Un vulcan care ar putea lansa în atmosferă un volum de 1.000 de kilometri cubi sau chiar mai mare ar duce la o catastrofă globală. Praful lansat în atmosferă nu ar mai permite luminii soarelui să pătrundă, iar planeta ar îngheța. Efectele unui astfel de eveniment ar fi similare cu cele ale unui război nuclear. Probabilitatea unei erupții în timpul vieții noastre este de 0,00003%.

Articole recomandate

Comments