100 de unitati de invatamant din Bucuresti au cerut sa intre in online. Anuntul lui Sorin Cimpeanu

100 de unitati de invatamant din Bucuresti

100 de unitati de invatamant din Bucuresti au cerut sa intre in online. Anuntul lui Sorin Cimpeanu

"Pana la aceasta ora, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a primit 100 de cereri de suspendare a activitatii cu prezenta fizica. Este vorba despre 91 de cereri in baza articolului 3 alineat 2 si noua cereri de suspendare activitatii in baza articolului 6 alineat 9. Articolul 6 alineat 9 presupune si avizul DSP si hotararea Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta. Articolul 3 alineat 2 presupune decizia inspectoratului la solicitarea scolii", a anuntat ministrul marti seara, la un post TV.

Cimpeanu a mai precizat ca si in Olt Inspectoratul Scolar se confrunta cu un numar mare de cereri de trecere in online a cursurilor. In acest judet au fost depuse 50 de astfel de solicitari.

La polul opus, in judete precum Tulcea, Salaj, Bistrita-Nasaud, Sibiu, Satu Mare sau Braila nu a existat nicio cerere din partea scolilor de a trece cursurile in online.

La Cluj si Timisoara, unde rata de infectare a depasit 10 cazuri la mia de locuitori, au existat doar cate patru solicitari, a mai spus ministrul.

In Bucuresti, rata de infectare a crescut, marti, la 14,71 cazuri la mia de locuitori.

Marti seara are loc o noua sedinta a Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta in care se analizeaza situatia unitatilor de invatamant din Capitala.

Comments