1.000.000 de romani vaccinati pana acum. Premierul Citu: ,,Nu ne putem permite sa ne relaxam in aces...


O femeie in varsta de peste 80 de ani a fost vaccinata, miercuri, chiar de coordonatorul campaniei Valeriu Gheorghita, ea fiind persoana cu numarul 1.000.000 imunizata pe teritoriul Romaniei. La eveniment a participat si premierul Florin Citu care a transmis ca nu este momentul sa ne relaxam daca vrem sa scapam cat mai repede de pandemie.


Principalele declaratii ale lui Florin Citu:


Un moment la care in 27 decembrie ne uitam si voiam sa vina cat mai repede, a venit, am ajuns la persoana vaccinata cu numarul un milion. Lucrurile vor merge mult mai rapid de acum inainte. Tinta initiala era sa avem un milion pana la sfarsitul lunii martie, am fost mai aproape.
Campania de vaccinare merge bine, suntem in Europa in top si ne asiguram ca va ramane asa. Daca vrem sa avem o campanie de vaccinare de succes trebuie sa respectam toate regulile. Am vazut foarte multi oameni care s-au relaxat si nu mai poarta masca, este important sa purtam masca. Vad peste tot oameni care nu poarta masca. Nu ne putem relaxa in acest moment. Fac un apel si la MAI, o sa vorbesc cu domnul Lucian Bode, sa se asigure ca vom avea mai multi lucratori ai MAI care sa-si faca treaba. Doar in martie o sa primit 2,6 milioane de doze de vaccin, ceea ce inseamna ca vom putea porni cu faza a treia. Ramane in continuare tinta de a avea 10,4 milioane de romani vaccinati la sfarsitul lui septembrie

Femeia in varsta de peste 80 de ani a fost vaccinata chiar de Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare. Evenimentul a avut loc in jurul orei 11.30 la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.


Principalele declaratii ale lui Valeriu Gheorghita:


As vrea sa le multumesc tuturor celor implicati in campania de vaccinare, dar si celor care au mers sa se vaccineze. Daca la inceput ne interesa cine o sa fie prima persoana vaccinata, astazi am cunoscut povestea persoanei vaccinate cu numarul un milion. Reprezinta o borna importanta pe care am atins-o.
A fost foarte incantata, ne-a transmis ca e realmente bucuroasa ca a reusit sa se vaccineze, sa se programeze si ca azi a fost clasata ca persoana cu numarul un milion.De ce am ales sa vaccinez in momentul in care mi s-a propus sa fac acest lucru? Pot sa va spun ca ce mi-a lipsit in aceasta perioada a fost contactul cu pacientii mei. Sunt un medic apropiat de pacientii mei. In perioada urmatoare intentionez sa fac si activitate de voluntariat in anumite centre de vaccinare, poate in centrele de mobile, alaturi de colegii mei.

De asemenea, dupa ora 13.00 la Palatul Victoria va avea loc o sedinta de Guvern.


Comitetul national pentru vaccinarea impotriva COVID-19 a anuntat, marti seara, ca de la inceputul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 1.603.179 de doze unui numar de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doza, iar 619.183 - si cu doza a doua.


Comments