15 ierburi puternice pentru pierderea in greutate si beneficiile lor

15 ierburi puternice pentru pierderea in greutate si beneficiile lor

15 ierburi puternice pentru pierderea in greutate si beneficiile lor

Scortisoara se afla pe lista ierburilor care va poate ajuta sa scapati de kilogramele in plus, dat fiind faptul ca aceasta poate combate chiar si obezitatea, ajutand la stimularea metabolismului, regland zaharul din sange, dar avand un rol foarte important si in scaderea colesterolului rau, dar si a trigliceridelor. scortisoara se poate consuma chiar si de catre persoanele care sufera de diabet. In plus, aceasta este cea care ajuta si la suprimarea poftei de mancare.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti intr-o oala o cana de apa pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugati o lingurita si jumatate de scortisoara pudra si lasati apa sa fiarba timp de 5 minute, strecurati apoi continutul si il consumati ca pe ceai, la prima ora a diminetii in fiecare zi timp de o luna de zile.

Usturoi

Chiar si usturoiul poate ajuta la pierderea in greutate atunci cand este consumat mai des, dat fiind faptul ca acesta detine un ingredient activ denumit alicina, care ajuta la tratarea afectiunilor cardiovasculare, a tulburarilor metabolice, dar si a glicemiei crescute.

In plus usturoiul poate ajuta si la cresterea imunitatii, stimuland metabolismul si reducand depunerile de grasime.

Tot ce trebuie sa faceti este sa zdrobiti un catel de usturoi, pe care il veti pune apoi intr-o cana de apa si veti adauga zeama de la 1/2 de lamaie, amestecati si beti continutul dintr-o inghititura. Usturoiul se poate consuma si in fiecare zi inclus in diverse retete culinare.

Hibiscus

Ceaiul de hibiscus poate ajuta si el la pierderea in greutate, fiind cunoscut ca un inhibitor al foamei, ajuta la reducerea obezitatii abdominale, reducand riscul de ficat gras, acumularii de grasimi si tensiunii arteriale. In plus, acest ceai ajuta si la prevenirea iritatiei stomacului avand proprietati diuretice, dar si la imbunatatirea miscarii intestinale.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingurita de flori uscate de hibiscus, intr-un ceainic alaturi de 2 cani de apa, pentru a fierbe continutul iar ulterior lasa la infuzat timp de aproximativ 5 minute. Strecurati continutul si adaugati o lingurita de miere, amestecati si beti 2 astfel de cani de ceai pe zi.

Ceai verde

Ceaiul verde poate face minuni si in ceea ce priveste scaderea in greutate dat fiind faptul ca este bogat in antioxidanti, considerati stimulenti ai metabolismului. In plus acesta contine si putina cafeina care ajuta la stimularea arderii grasimilor, dar si la o performanta mai buna musculara, suprimand pofta de mancare si stimuland totodata hormonii care ajuta la scaderea in greutate.

In plus, ceaiul verde se pare ca este cea mai folosita planta pentru scaderea in greutate, fiind preferat deseori consumul de ierburi sub forma de bautura cu apa fierbinte.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o cana de apa la fiert in care veti adauga ulterior un varf de scortisoara si o veti fierbe timp de 2 minute, apoi veti opri focul si veti adauga o lingurita de frunze de ceai verde pe care le veti lasa la infuzat timp de aproximativ 10 minute.

Continutul se strecoara apoi, se amesteca si se consuma, iar pe zi puteti consuma 3 astfel de cani de ceai verde, inainte cu 30 de minute de masa.

Piper negru

Piperul negru poate ajuta si el la scaderea in greutate, dat fiind faptul ca este bogat in piperina, cea care ajuta la inhibarea formarii celulelor adipoase, avand proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antimicrobiene, imbunatatind functia intestinala.

Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati 1/2 de lingurita de miere si un varf de lingurita de piper negru intr-o cana cu apa calda, sa amestecati bine ingredientele iar apoi sa consumati amestecul. Acesta se poate adauga cu succes si in diverse retete culinare.

Ghimbir

Ghimbirul poate ajuta la stimularea metabolismului, crescand descompunerea celulelor adipoase, inhiband absorbtia grasimilor si ajutand totodata si la reducerea foamei. Chiar si apa de ghimbir poate sa fie luata in considerare dat fiind faptul ca aceasta poate ajuta la reducerea greutatii corporale si a indicelui de rezistenta la insulina. In plus, ghimbirul ajuta si la imbunatatirea sanatatii gastrointestinale si a ficatului, eliminand totodata toxinele, prevenind infectiile si ajuta la topirea grasimilor.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o cana de apa la fiert, separat sa zdrobiti putine radacina de ghimbir, pe care ulterior o veti adauga in apa si-a lasat sa fiarba timp de 2 minute, apoi opriti focul si adaugati o lingurita de miere in amestec. Strecurati si consumati, dupa ce s-a racit.

Turmeric

In ceea ce priveste turmericul, acesta contine curcumina care ajuta la scaderea colesterolului rau si a inflamatiei, ducand ulterior la reducerea greutatii, imbunatatind sanatatea intestinului, prevenind infectiile microbiene, ajuta la vindecarea ranilor si la reducerea intensitatii durerii.

Tot ce trebuie sa faceti este sa zdrobiti putina radacina de turmeric, pe care sa o adaugati intr-o cana cu apa calda, stoarceti 1/2 de lamaie, amestecati si consumati.

Cardamom

Pe aceasta lista trebuie sa se afle cu siguranta si cardamomul, acesta avand proprietati antioxidante si antiinflamatorii care pot ajuta la cresterea sensibilitatii la insulina, dar si la reducerea colesterolului total, imbunatatirea gradului de ficat gras, iar ulterior la topirea grasimii corporale suplimentare.

Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati 1/2 de lingurita de pudra de cardamom negru intr-o recipient in care ati pus o cana de apa la fiert si o lasati asa timp de aproximativ 5 minute. Apoi stingeti focul si adaugati o lingurita de frunze de ceai verde, pe care le veti lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi strecurati continutul si il consumati o data pe zi.

Ardei iute

in ceea ce priveste ardeiul iute, acesta este bogat in capsaicina, un ingredient care stimuleaza organismul sa arda grasimile si detine efecte detoxifiante asupra organismului, ajutand totodata si la reducerea apetitului prin cresterea satietatii, datorita compusilor termo g nici care cresc metabolismul grasimilor si inhiba formarea celulelor adipoase.

tot ce trebuie sa faceti este sa stoarceti zeama de la o lamaie intr-un pahar, in acesta sa adaugati o cana de apa si un varf de ardei iute pudra, amestecati continutul si il consumati de 2 ori pe zi.

Chimen

Chiar si chimenul este un alt condiment popular regasit in bucatarie, insa putine sunt persoanele care stiu ca si semintele de chimen ajuta la imbunatatirea digestiei si detin proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, antihipertensive, dar si de stimularea imunitatii, contribuind totodata la mentinerea sanatatii intestinale, readucand un somn linistit si reducand riscul de tulburari respiratorii, raceli, tulburari de piele si anemie.

Tot ce trebuie sa faceti este sa inmuiati o lingurita de seminte de chimen intr-o cana de apa peste noapte, apoi a 2-a zi veti incalzi continutul si il veti strecura, adaugati si 1/2 de lingurita de miere, amestecati bine si il consumati.

Rozmarin

Rozmarinul detine proprietati antioxidante si antimicrobiene, ajuta la reducerea nivelului de glucoza din sange si a colesterolului rau, oxideaza grasimile, ajutand la eliminarea toxinelor din colon, dar si la tratarea problemelor intestinale si balonari. Cardiologul canadian Dr. Shane Williams recomanda o dieta pe baza de plante, cu un continut scazut de proteine, pentru o imbunatatire a sanatatii generale si pierdere in greutate.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o cana de apa la fiert, apoi sa opriti focul si sa puneti o lingurita de rozmarin proaspat in apa, pe care il veti lasa la infuzat 10 minute, apoi strecurati si consumati de 3 ori pe zi.

Aloe Vera

Aloe vera detine proprietati laxative, iar in acelasi timp ajuta si la reducerea inflamatiei si la tratarea problemelor intestinale, reducerea greutatii corporale, a masei de grasime corporala si a rezistentei la insulina. In plus, aceasta aduce beneficii si in ceea ce priveste sanatatea pielii si a parului, mentinand sistemul digestiv sanatos.

Tot ce trebuie sa faceti este sa pasati o lingurita de gel de aloe vera cu ajutorul unei linguri, pentru ca ulterior sa adaugati acest continut intr-o cana de apa si sa amestecati bine, amestecare se poate consuma in fiecare zi.

Papadie

Chiar si ceaiul de papadie poate face miracole in acest sens, dat fiind faptul ca papadia detine proprietati antidiabetice, anti obezitate, antiinflamatorii, anti hiperglicemie ante si anti oxidante. In plus, papadia poate creste si sensibilitatea la insulina si secretia la insulina imbunatatind digestia, reducand nivelul de glucoza, trigliceride si colesterol seric. Aceasta este bogata in fibre, ajuta la prevenirea absorbtiei moleculelor de grasime.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o cana de apa la fiert, in care ulterior veti adauga o lingurita de papadie uscata, lasati la fiert timp de 5 minute, apoi strecurati, lasati sa se raceasca si consumati.

Ginseng

Este cunoscut deja faptul ca ginseng poate ajuta la reducerea inflamatiei si a stresului, suprimand totodata foamea, scazand absorbtia glucozei si metabolismul lipidelor, reducand rezistenta la insulina si cel de afectare a ficatului, scade colesterolul rau si regleaza nivelul zaharului din sange.

Tot ce trebuie sa faceti este sa fierbeti 500 ml de apa, apoi sa lasati apa sa se raceasca timp de 5 minute, pentru ca ulterior sa adaugati in aceasta apa o lingurita de extract de ginseng, lasati la infuzat timp de 5 minute, apoi strecurati si adaugati o lingura de zeama de lamaie, dar si un praf de scortisoara pudra, amestecati si consumati de 2 ori pe zi.

Frunze de dafin

Nu in ultimul rand, o alta sugestie de luat in calcul in ceea ce priveste ierburile care ajuta la pierderea in greutate este reprezentata si de frunzele de dafin, acestea fiind bogate in fibre, stimuland astfel metabolismul si mentinand stomacul plin, ajutand in cele din urma la gestionarea sanatoasa a greutatii.

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti 3 foi de dafin uscate intr-o ceasca, peste care sa turnati o cana de apa clocotita, lasati la infuzat timp de 10 minute, apoi scoateti frunzele de dafin si consumati.

Te invitam si maine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi si utile sfaturi si recomandari de la specialisti in domeniul sanatatii, frumusetii si stilului de viata.

SURSA

Comments