2 bebelusi prematuri au murit la cel mai mare spital asediat din Gaza, dupa oprirea fortata a terapi...

Organizatia Medici fara Frontiere (MSF), al carei personal inca opereaza in spital, relateaza ca "in ultimele 24 de ore (...) spitalul al-Shifa a fost lovit de mai multe ori, in special maternitatea", scrie France Press preluat de Agerpres.

Doctorul Marwa Abou Saada, seful sectiei de chirurgie de la al-Shifa, citat de ONG-ul Medical Aid for Palestinians (MAP), adauga ca "nimeni nu poate parasi spitalul al-Shifa".

"Oamenii care au incercat sa iasa au fost impuscati. Unii au fost ucisi, altii raniti", a adaugat el.

"Personalul nostru de la fata locului raporteaza ca oamenii care incearca sa paraseasca spitalul sunt vizati de focuri de arma", afirma MSF.

Armata israeliana sustine, la randul ei, ca "nu exista niciun tir (tras) asupra spitalului si niciun asediu" al institutiei. "Au loc lupte intre armata israeliana si Hamas in jurul spitalului", a afirmat colonelul israelian Moshe Tetro de la COGAT, o agentie a Ministerului Apararii israelian care asigura legatura cu palestinienii in domeniul afacerilor civile, intr-un mesaj video in araba.

"Chiar si acum, daca cineva vrea sa plece, el poate (...), armata poate asigura coordonarea pentru oricine doreste sa plece in siguranta din spital", a adaugat el, citat de AFP si Reuters.

MSF "condamna cu fermitate decizia de moarte semnata de armata israeliana impotriva civililor blocati in prezent in spitalul al-Shifa", cerand "o incetare a focului imediata si neconditionata".

Consiliul Norvegian pentru Refugiati (NRC), un alt ONG, se declara, la randul sau, "ingrozit de informatiile privind atacurile necontenite asupra spitalelor din Gaza".

"Pacientii, mai ales bebelusii, si civilii care cauta adapost sunt prinsi in capcana", spune NRC.

"Raul facut pacientilor asediati in spitale si privarea unei populatii pe termen lung de infrastructura medicala in timpul unui conflict poate fi considerata ca ilegala", a mai spus ONG-ul.

Comments