4 lucruri care strica reputatia. Ce trebuie sa eviti daca vrei sa fii un om respectat

4 lucruri care strica reputatia. Ce trebuie sa eviti daca vrei sa fii un om respectat

4 lucruri care strica reputatia. Ce trebuie sa eviti daca vrei sa fii un om respectat

Lucruri care strica reputatia

Reputatia se castiga greu si se poate pierde intr-o clipa. Nevoia la apartenenta sociala si nevoia de a fi acceptat in anumite cercuri sociale a existat din toate timpurile. In zilele noastre parca suntem din ce in ce mai legati unii de ceilalti, parca in serie, fie prin prisma ocupatiei, fie prin cea a anturajului.

Astfel, in toate cercurile sociale persoanele de incredere devin respectate, li se acorda credit, li se fac recomandari favorabile si asa ating mult mai usor succesul. Cert este ca relatiile sociale se bazeaza pe principiul cauzalitatii, mai exact orice cauza produce un efect, care contureaza reputatia fiecarui individ. .

Minciuna

Nu trebuie sa minti indiferent de situatia data. Se stie ca minciuna are picioare scurte. Mai bine recunoaste situatia reala pentru a nu o complica mintind. Minciuna este cauza multor neplaceri in relatiile sociale. Aceasta poate distruge casnicii, prietenii sau relatii de colegialitate. Chiar daca in multe situatii minciunile sunt iertate sau trecute cu vederea, nu inseamna ca acest lucru va ramane netaxat. Iar cei care vor avea de pierdut vor fi chiar persoanele care au mintit.

Oamenii isi vor pierde increderea in cel care i-a mintit. Si cu siguranta vor fi mult mai precauti si atenti cand vor mai fi nevoiti sa interactioneze cu acesta. Sau in alte cazuri, vor evita pe viitor orice tip de relationare. Cel dezavantajat va fi tot cel care nu a spus adevarul, deoarece in astfel de cazuri, oamenii vor incepe sa-l evite sau sa-l marginalizeze.

Cum recunosti o femeie care iubeste aventura. Gesturile care o dau de gol. Ce spune limbajul non-verbalNerespectarea cuvantului dat strica reputatia

Cuvantul dat devine lege nescrisa. Oricine isi da cuvantul sau face o promisiune, acestea trebuie sa ajunga la concretizare. In sens contrar, faci o defavoare atat celor carora le-ai facut promisiunea si a caror rezolvare necesita amanare prin nerespectarea cuvantului tau, cat si tie. Deoarece in viitor oamenii nu vor mai apela la serviciile tale, iar tu nu doar ca vei pierde potentiali clienti, in cazul colaborarilor profesionale, dar poti fi subiectul unei recomandari negative.

Intarzierea

Aici este vorba atat de intarzierea in cazul intalnirilor stabilite la o anumita ora si loc, cat si la intarzierea promisiunilor care trebuie onorate la o data stabilita. Nerespectarea datei stabilite, de asemenea, poate cauza neplaceri celor implicati sau chiar mai multor persoane. Deoarece poate atrage dupa sine alte intarzieri. Intarzierea la o intalnire stabilita se accepta numai cand exista o cauza bine intemeiata, produsa de factori externi, ce nu tin de hotararea celui in cauza.

Omisiunea

Omisiunea poate sa fie involuntara sau intentionata. Indiferent de tipul acesteia in ambele cazuri poti fi usor catalogat ca fiind un om neserios. Omisiunea intentionata este evident o minciuna mascata, iar cea din neglijenta denota faptul ca nu ai acordat o atentie speciala subiectului sau persoanei respective. Sau ai acordat o atentie superficiala, mai exact nu ti-ai dat interesul. Si acest lucru ca si in cazurile precedente te poate costa reputatia si prestigiul.

Tipologii de persoane de care trebuie sa te feresti. Cum identifici oamenii toxici din preajma ta

Comments