700 de milioane de euro putem pierde daca nu implementam reformele la care ne-am angajat prin PNRR -...

,,In luna aceasta nu numai din PNRR ci si din politica de coeziune, banii alocati in mod curent din fondurile UE, avem in lucru peste 700 de milioane de euro, pe care ii avem de accesat si trimitem in mod curent documente la Comisia Europeana si este o suma constanta care vine lunar.

Sanctiunile pe care le avem ca urmare a faptului ca nu indeplinim o reforma la care ne-am angajat, considerata strategica pentru Romania, cam acolo ajungem, ca si cost, 700 de milioane de euro putem pierde daca nu implementam reformele la care ne-am angajat prin PNRR. Este o amenda cam usturatoare pentru Romania dar are consecinte asupra unei parti insemnate a populatiei, daca e sa discutam de reforme cu componenta sociala, sau poate sa afecteze siguranta energetica, cea economica, inclusiv componenta de infrastructura", a declarat Marcel Bolos.

,,Avem al doilea cel mai complex PNRR, avem peste 500 de jaloane si tinte, dupa Spania, cu 507 de jaloane si tinte.

Sunt tari care au fost mai prudente. Puteam cu jaloane mai consistente, sa tintim lucruri mari. (..) In abordarile strategice, cand ai un timp limitat la dispozitie si Comisia insista sa nu fie un mecanism definitiv, in astfel de situatii nu iti permiti o puzderie de jaloane si tinte, unele au o valoare de 10 milioane de euro, asta face grea misiunea celor care implementeaza, pentru ca la acele termene sa pui pe masa rezultate", a spus ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, miercuri, la un post TV.

Comments