8 milioane de cazuri de infectare cu sifilis, pe an! Rregres major in lupta impotriva bolilor cu tra...

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe continentul american si in Africa. Un numar de 230.000 de persoane au murit din cauza acestei boli bacteriene in 2022, transmite DPA preluata de Agerpres.

"Cresterea incidentei sifilisului suscita ingrijorari majore", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Marea Britanie pune piciorul in prag si refuza sa semneze Tratatul privind Pandemiile al OMS: ,,Submineaza suveranitatea tarii"

Potrivit raportului organizatiei pe care o conduce, un total de peste 1 milion de persoane sunt infectate cu sifilis, gonoree, chlamydia sau tricomoniaza in fiecare zi. Aceste patru boli cu transmitere sexuala sunt toate vindecabile.

De asemenea, potrivit OMS, numarul noilor cazuri de infectare cu HIV inregistreaza o scadere lenta - in 2022 au fost 1,3 milioane, cu doar 200.000 mai putine decat in 2020.

Pe de alta parte, OMS a raportat si rezultate pozitive - in jur de trei sferturi din totalul persoanelor cu HIV sunt tratate cu medicamente antiretrovirale.

Sefa OMS in Romania avertizeaza ca o noua pandemie ar putea ameninta omenirea

Potrivit raportului, numeroase tari au dezvoltat deja strategii sanitare pentru prevenirea transmiterii HIV si a sifilisului de la mame la copiii lor.

Comments