8.500 pachete cu tigari confiscate

8.500 pachete cu tigari confiscate

8.500 pachete cu tigari confiscate

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Contrabandei au efectuat două percheziţii domiciliare şi una auto şi au descoperit aproape 170.000 de ţigarete, de diferite mărci, produse accizabile care trebuiau supuse unui regim vamal şi care proveneau din contrabandă, destinate comercializării.
Pornind de la o informaţie deţinută de poliţiş­tii din Fărcaşa, care au suspectat activităţi ilicite la domiciliul unei femei, de 77 de ani, din comună, ce ar fi depozitat ţigări de contrabandă, poliţiştii specializaţi în combaterea contrabandei au descoperit că aceasta deţinea cantitatea de 1.171 pachete cu ţigări de contrabandă.
În urma verificărilor efectuate pentru stabilirea provenienţei ţigărilor de contrabandă, poliţiştii au identificat furnizorul, un bărbat, de 33 de ani, din Baia Mare, şi au stabilit câteva locaţii unde se presupunea a fi constituite depozite clandestine de ţigări de contrabandă.
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au fost autorizate percheziţiile domiciliare şi auto, care au dus la identificarea altor 7.297 pachete cu ţigări, pe raza municipiului Baia Mare.
În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cele două persoane identificate, pentru săvârşirea de infracţiuni asimilate contrabandei.

În Şurdeşti
Cadavru descoperit pe câmp

Miercuri dimineaţa, la ora 06.43, poliţia Baia Sprie a fost sesizată că, în localitatea Şurdeşti, pe un câmp, a fost găsită o persoană decedată. Din verificările efectuate s-a stabilit că este vorba de un bărbat, în vîrstă de 55 de ani. În cauză nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infracţiuni, nefiind constatate urme de violenţă. Cadavrul a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru contrabandă

– peste 61.000 pachete cu ţigări, confiscate la graniţa cu Ucraina –

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat cantitatea de 61.560 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în urma mai multor acţiuni desfăşurate în zona de responsabilitate, doi bărbaţi fiind cercetaţi pentru contrabandă, iar două autovehicule indisponibilizate.
În Botiz
Marţi, 26 martie, în jurul orei 18, poliţiştii de frontieră din Satu Mare au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Botiz, un autovehicul marca Peu­geot Boxer, înmatriculat în Ungaria. Acesta era condus de către N.B., în vârstă de 23 de ani, care are dublă cetăţenie, maghiară şi ucraineană.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, în compartimentul de marfă s-au descoperit mai multe colete voluminoase. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii microbuzului la sediu, în vederea continuării cercetărilor.
În urma controlului efectuat asupra microbuzului, s-a constatat că, pe părţile laterale şi în spatele acestuia se aflau role de hârtie, împachetate în folie transparentă, destinate uzului casnic. În spatele acestora se aflau mai mulţi saci cu rafie, plini cu pachete cu ţigări, de diferite mărci. La inventariere a rezultat cantitatea de 35.870 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 419.680 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţii infracţionale.
Totodată, microbuzul în valoare de 18.800 lei, utilizat la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei. Cercetările sunt derulate sub coordonarea unui procuror, pe numele şoferului fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Sighetu Marmaţiei
Miercuri dimineaţa, în jurul orei 03.20, un echipaj al Poliţiei de Frontieră din Sighetu Marmaţiei a observat mai multe persoane care transportau, de la frontiera de stat către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuându-se somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.
Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.
La faţa locului au fost descoperite 30 de colete cu ţigări, ambalate în folie de culoare neagră. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 22.490 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 263.100 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se, totodată, verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
În Bocicoiu Mare
Lucrători din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, miercuri dimineaţa, la ora 6, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Bocicoiu Mare, 5 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Baxurile au fost transportate la sediu, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu ţigări, în valoare de 29.250 lei. În cauză, se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere a celor vinovaţi.
Un harghitean prins cu ţigări de contrabandă
Marţi, 26 martie, în jurul orei 8, un echipaj al poliţiei de frontieră din Vişeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localităţii Vişeu de Sus, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România.
Maşina era condusă de către cetăţeanul român C.Z., în vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Harghita, iar în urma controlului au fost descoperite, în spatele scaunelor din faţă, mai multe pachete cu ţigări.
În continuare, s-a luat măsura conducerii şoferului, împreună cu maşina, la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 700 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 8.200 lei, marfă pentru care cetăţeanul român nu a putut prezenta documente de provenienţă.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. De asemenea, autoturismul, în valoare de 33.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Comments